Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 140
  • Переглядів: 151

Переконлива перемога Трампа в Айові залишає мало місця для ворогів – WSJ

Категорія:

Спецтема:

З таким заголовком вийшла стаття у Wall Street Journal про перемогу колишнього президента США Дональда Трампа на передвиборчих зборах (caucuses) республіканців в Айові 15 січня. Він отримав 51% голосів, Рон ДеСантіс і Ніккі Хейлі відстали від нього з 21% і 19% голосів відповідно.

24011703.jpg

Former President Donald Trump at a campaign rally at Terrace View Event Center in Sioux Center, Iowa, Jan. 5, 2024. (AP Photo/Andrew Harnik)

Планку у понад 50% ще не долав жоден кандидат від Республіканської партії, пише кореспондент з Західного узбережжя Ендрю Романо (Andrew Romano) на Yahoo. Колись ДеСантіс вважався найімовірнішим «вбивцею Трампа» в Республіканській партії – він очолював національні опитування наприкінці та на початку 2022 року.

Він пише: "Попри нижчу, ніж зазвичай, явку через погодні умови, приблизно 120 тисяч жителів штату Айова все ж прийшли на вибори, і левова частка з них підтримала особу, якій загрожує чотири кримінальні процеси за 91 кримінальним звинуваченням. Чому? Згідно з опитуванням VoteCast, три чверті учасників кокусів в Айові заявили, що звинувачення проти Трампа є політичними спробами підірвати його авторитет, а не законними спробами розслідувати ймовірні злочини.

63% респондентів опитування Національного виборчого пулу заявили, що Трамп все ще буде здатний виконувати обов'язки президента, навіть якщо його визнають винним у скоєнні злочину, що вдвічі перевищує кількість тих, хто сказав протилежне (32%). А серед білих євангелістів підтримка Трампа злетіла до 53%, у 2016 році вона була 22%".

Кокуси в Айові підтвердили результати опитувань, які постійно показували, що Трамп впевнено випереджає решту республіканських кандидатів, пише The Guardian.

Перед кокусами губернатор Флориди Рон ДеСантіс неодноразово нагадував виборцям і пресі, що він об'їхав усі 99 округів Айови. Трамп переміг у 98 з них. За винятком випускників коледжів і виборців віком до тридцяти років, які здебільшого голосували за ДеСантіса або колишнього губернатора Південної Кароліни Ніккі Гейлі, більшість інших демографічних груп повідомили про сильну підтримку Трампа.

Навіть молоді виборці-республіканці цього року підтримали Трампа дещо сильніше, ніж на кокусах в Айові у 2016 році: Опитування CNN показали скромний стрибок на 3% серед відвідувачів кокусів віком до 30 років, які підтримують Трампа, тоді як частка його прихильників у віці понад 30 років майже подвоїлася в усіх регіонах.

Наші інтереси: 

Стежимо за виборами в США-2024.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи