Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо – Майк Джонсон

Категорія:

Спецтема:

США не кинуть Україну, тому що перемога Росії в Україні підбадьорить не лише Москву, але й Китай щодо Тайваню. Допомога Україні вимагатиме більшої звітності щодо вже витрачених грошей.

22111701.jpg

Конгрес США. Капітолійський пагорб. Вашингтон

Палата представників Конгресу США розгляне нову військову допомогу для України та Ізраїлю як окремі заходи, заявив новий спікер Палати представників Майк Джонсон, повідомляє агентство Bloomberg.

"Наш консенсус серед республіканців Палати представників полягає в тому, що нам потрібно розділити ці питання на дві частини", – сказав Майк Джонсон на Fox News.

Він повідомив, що передав цей меседж посадовцям Білого дому після зустрічі з Джо Байденом раніше цього ж дня.

Адміністрація президента США просила Конгрес схвалити 106 мільярдів доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що пакетна угода допоможе затвердити всю суму.

Джонсон заявив, що США не кинуть Україну, що перемога Росії в Україні підбадьорить не лише Москву, але й Китай щодо Тайваню. Водночас він додав, що допомога Україні вимагатиме більшої звітності щодо вже витрачених грошей.

"Ми не можемо дозволити Владіміру Путіну перемогти в Україні, тому що я не думаю, що він на цьому зупиниться", – сказав Джонсон.

"Ізраїль – це окрема тема", – сказав він. – Але ось що відрізняє республіканців Палати представників від іншої команди – ми збираємося знайти гроші в бюджеті. Ми не просто друкуємо гроші, щоб відправити їх за кордон. Ми збираємося профінансувати скорочення в іншому місці, щоб зробити це".

Він сказав, що республіканці Палати представників запропонують Ізраїлю пакет на суму 14,5 мільйонів доларів, що трохи більше, ніж просила адміністрація Байдена.

Наші інтереси: 

Штати повертаються до своєї традиційної практики – розгляд кожного питання відбувається окремо. Корупційна практика, коли демократи звалювали все в купу і створювали "пакети для України", з яких Україна отримувала лише п'яту частину, відходить в минуле.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи