Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Московія інтернетно відгороджується від решти світу

Категорія:

Російські суди штрафують інтернет-платформи за відмову видаляти матеріали, які не збігаються з генеральною лінією «рускаго міра».

Новини з-за порєбріка – то є новини з паралельного світу.

Таганський районний суд міста Москва оштрафував компанію Alphabet Google на 21,1 мільярда рублів, що складає 373 мільйони доларів, за те, що Google не видаляє контент про російсько-українську війну, який не подобається Роскомнадзору.

Московія вже давно вимагає від інтернет-платформ видаляти той контент, який не збігається з «генеральною лінією русскаго міра». А з початком російсько-української війни це протистояння переросло у справжню інформаційну війну. В московії заблокували Facebook, Instagram і Twitter, проте YouTube поки що критикували, але не сильно чіпали.

І от здійснилося! Роскомнадзор подав позов проти Alphabet Google за те, що він не видалив «фейки про хід спецоперації в Україні, що дискредитують збройні сили російської федерації». І кишеньковий таганський суд задовольнив позов.

Штраф розраховувався як частка від річного обороту Google в московії. Минулого року на Alphabet Google було накладено аналогічний штраф у розмірі 7,2 мільярда рублів. Новий штраф майже втричі більше – 21,1 мільярда рублів.
Банківський рахунок російського підрозділу Google арештовано, що спонукало дочірню компанію оголосити про банкрутство та унеможливило виплати персоналу та постачальникам.

Заступник голови парламентського комітету з інформаційної політики такий собі Антон Горєлкін заявив, що Google демонстративно нехтує російським законодавством. А відтак Google ризикує взагалі втратити російський ринок.

Як то кажуть на московії: «Назло мамі вуха відморожу…». Внаслідок таких дій московія ризикує залишитися взагалі без Google і YouTube.

А тим часом росіянські судді розласилися і штрафують інтернет-гігантів за відмову зберігати дані російських користувачів на території московії. Тобто росіянські власті вимагають, щоб дані російських користувачів зберігалися на серверах, які знаходяться на території московії, щоб їх у будь-який момент могла вільно вилучити росіянська поліція. А інтернет-гіганти не бажають таких пригод.

Тому росіянський суд оштрафував Apple на 2 мільйони рублів (34 тисячі доларів). Zoom Video Communications та Ookla, яка запускає інструмент для перевірки продуктивності Інтернету Speedtest, були оштрафовані на 1 мільйон рублів кожна.

Цікаво, хто буде наступним?

 

Наші інтереси: 

Потрібно знати, що відбувається в стані стратегічного супротивника.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Я б залюбки хакнув улюблену соцмережу росіян "ВКонтактє" - якби знав як. Причому, хакнув би не на смерть, а вивів з під російського контролю. Є причини хотіти зробити це.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Я б залюбки хакнув улюблену соцмережу росіян "ВКонтактє" - якби знав як. Причому, хакнув би не на смерть, а вивів з під російського контролю. Є причини хотіти зробити це.

Поки дихаю - сподіваюсь!