Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Колишній ІТ-директор ПриватБанку виклав код сервісу Папка24 у відкритий доступ

Це означає, що кодом може користуватися, хто завгодно, де завгодно і як завгодно: будь-яка організація або приватна особа зможе завантажити код Папки та встановити на своїх серверах.

17062508.jpg

Дмитро Дубілет

Колишній ІТ-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет оголосив про зміну статусу відомого проекту Папка24. Він як власник прав на електронний сервіс заявив про відкриття його коду для всіх бажаючих, йдеться на його сторінці у Facebook.

“З самого початку цей проект задумувався як “соціальний”. Ми його зробили не для заробітку, а щоб завдати ще один удар по цих нескінченних папірцях. Після націоналізації банку Папка залишилася оформлена на мене (авторські права на програмний код і на торговельну марку), і я довго не міг зрозуміти, що з нею робити”, – йдеться в повідомленні Дубілета.

Спочатку, за його словами, він хотів просто закрити проект, але потім вирішив оголосити, що весь софт Папка24 переходить в режим open-source.

“Це означає, що ми публікуємо код у відкритому вигляді і даємо повне право кому завгодно на використання його де і як завгодно”, – зазначив екс-ІТ-директор ПриватБанку. Дубілет пояснив, що будь-яка організація або приватна особа зможе завантажити код Папки та встановити на своїх серверах.

“Можна буде розфарбувати цей продукт в свої кольори, виставити в Інтернет під своїм брендом … Загалом, робіть з ним, що хочете”, – додав він. Окремо колишній ІТ-директор ПриватБанку звернувся до всіх державних органів і компаній: вони тепер не тільки можуть безкоштовно використовувати код Папки, але і розгорнути софт на своїх серверах.

“Електронні документи – це не просто питання зручності. Якщо хоча б половина документів перейде в електронний вигляд, то позитивний економічний ефект для України вимірювався б відсотками ВВП”, – заявив Дубілет.

Варто нагадати, що проект Папка24 був першим у своєму роді сервісом, який дозволив компаніям і приватним особам легко обмінюватися один з одним документами в електронній вигляді, не витрачаючи грошей і часу на папірці і “мокрі” підписи / друку.

Наші інтереси: 

Чудовий сервіс став тепер доступний всім. У коментарях ФБ йому дякують, називають "великим" і "молодцем".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи