Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 110
  • Переглядів: 122

Колишній американський дипломат закликає владу США фінансувати українські спецоперації

Категорія:

Спецтема:

Поки українські журналісти та політологи нервово обговорюють статтю у «Financial Times», у газеті «The HILL» з’явилася стаття з проукраїнською позицією.

20240323bart-marcois.jpg

Барт Марквей (Bart Marcois), колишній кадровий дипломат США, експерт з дипломатичних питань та питань національної безпеки.

Стаття має назву «Щоб перемогти в Україні, націлюйтеся на енергетику Путіна». Автор статті – Барт Марквей (Bart Marcois), колишній кадровий дипломат США. Він був головним заступником помічника міністра енергетики з питань політики та міжнародних справ. Часто виступає експертом з дипломатичних питань та питань національної безпеки.

У своїй статті він вказує на необхідність асиметричної відповіді на агресію РФ проти України. «Основою будь-якої війни є гроші, і Путін отримує гроші від продажу викопного палива. Зменшення виробництва енергії в Америці призвело до підвищення світових цін на нафту і газ, водночас відкривши міжнародні ринки для постачання російського виробництва. Це дало Путіну надприбуток, необхідний йому для фінансування військового авантюризму».

Тому, щоб перемогти – треба позбавити його цього надприбутку.

І Барт Марквей із захопленням пише про успіхи українських спецслужб зі знищення російських нафтопереробних заводів.

Тому на думку пана Барта Сполученим Штатам варто не просто постачати Україні зброю та підтримувати українську економіку. Треба почати підтримувати, тобто спрямовувати кошти на українські спецоперації, спрямовані проти російської нафтогазової галузі, транспортного (залізничного) сполучення та експортної інфраструктури.

«Спецоперації дають вражаючі результати за незначну частину вартості традиційної фронтової окопної війни… Оскільки Вашингтон підраховує кожен долар, надісланий в Україну, ми повинні спрямувати частину цих грошей саме на таємні українські спроби позбавити Володимира Путіна його потоку доходів. Ми повинні витрачати свої гроші так, щоб збанкрутувати Путіна, а не Америку.»

 

Наші інтереси: 

Якщо такий матеріал з’явився у газеті «The HIIL», значить в політичних колах, у кулуарах Конгресу вже гуляють такі думки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи