Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 11

Історія та застосування декоративної штукатурки

Багато істориків зробили припущення щодо походження декоративної штукатурки та визначили, що у певних місцях знаходяться найстаріші її зразки.

Більшість припускають, що популярна практика нанесення декоративної штукатурки сягає часів Римської імперії, а приклади робіт, створених у цей період, досі можна побачити по всьому світу в музеях та в досить відомих історичних місцях. Тим не менш, були також знайдені деякі зразки гіпсової штукатурки, які, як кажуть, датуються часом Стародавнього царства Стародавнього Єгипту, що робить ці зразки найдавнішим прикладом застосування декоративної штукатурки.

Через деякий час після падіння Римської імперії, декоративна штукатурка вийшла з моди, з цим зв’язано те, що наступні тисячу років її майже не використовували. Ця практика була відроджена тільки тоді, коли її популярність у Європі різко зросла в 13 і 14 століттях, і залишалася практично незмінною доти, доки в 19 столітті не були розроблені нові методи її виготовлення та застосування. Для деяких будівельних робіт у цей час матеріал навіть був повністю замінений на альтернативи, що швидко схоплюються, включаючи штукатурки на основі піску і цементу.

У сучасну епоху методи нанесення декоративної штукатурки залишаються багато в чому такими ж, як і раніше, з відмінностями тільки в типах малюнків, що доступні зараз. Результатом впровадження сучасних матеріалів є те, що вони при нанесенні можуть забезпечити міцніше оздоблення або ефектніші декоративні елементи.

Застосування декоративної штукатурки

Техніки оздоблення декоративною штукатуркою які можна застосовувати є нескінченними за своєю кількістю. Кожна з них може бути виконана відповідно до конкретних запитів замовника так щоб мати унікальний результат.

Деякі види декоративної штукатурки, такі як венеціанська штукатурка, стукко, марморіно використовувалися для оздоблення та дизайну стін та стель протягом століть. З розвитком сучасних матеріалів і передових технологій, що використовуються при виробництві штукатурки, ви також можете зіткнутися з дизайнерськими рішеннями, які досі не використовувалися. У деяких із них використовуються металеві пігменти або текстури, які надають інтер'єру або екстер'єру більшої «родзинки» та ультрасучасного вигляду.

З технічного погляду декоративна штукатурка застосовується лише для того щоб досягти поставлених декоративних цілей та підвищення естетичної привабливості. Отже, її основне використання та основна її перевага полягає в тому, що вона прикрашає простір, у якому застосовується. Таким чином, після того, як вона була професійно нанесена всередині або ззовні, вона повинна викликати відчуття величі, трепету від вражаючих деталей, які замовник очікував отримати після того як всі роботи з нанесення декоративної штукатурки буде завершено.

 

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи