Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 14

iPhone 16 вже незабаром: кому слід оновити свій смартфон

У світі сучасних технологій одна з найгучніших подій останніх років – презентація новітніх флагманів від провідних виробників смартфонів. На початку 2024 року світ із захопленням спостерігав за презентацією Samsung Galaxy S24. Нова лінійка телефонів підкорила користувачів завдяки ширшій інтеграції зі штучним інтелектом. Експертів цікавить відповідь: а чим відповість Apple? До дати виходу Айфон 16 ще лишається трохи часу, адже широкому загалу iPhone 16 представлять аж у вересні. Утім, вже є достатньо інформації в інтернеті, щоб стверджувати, що Apple не залишиться осторонь тенденцій з впровадження AI у власні розробки.

iPhone 16: чому варто оновитися

Звісно, багатьом хотілося б спробувати та оцінити можливості штучного інтелекту, придбавши один зі смартфонів лінійки Samsung S24. Проте є багато користувачів, які не уявляють собі перехід з iOS на Android. Тому вони з нетерпінням чекають на вихід iPhone 16. За посиланням https://itehnika.com.ua/iphone/iphone-16/ зібрано все, що відомо, про Айфон 16 та його характеристики. В Apple знають, як підтримувати інтерес до власних продуктів. Тому інсайдери постійно зливають у загальний доступ інформацію та новини про iPhone 16 дозованими порціями.

Якщо відповідати коротко на питання “кому варто оновитися до Айфон 16”, то відповідь буде – “Всім”. Навіть якщо минулого року купили iPhone 15, у нього не інтегровано AI. Планують, що в новій версії iOS 18 ШІ отримають власники Айфонів попередніх років випуску. Але проблема полягає у тому, що для бездоганної роботи алгоритмів штучного розуму потрібні додаткові потужності процесора та оперативної пам’яті. Отже, на Айфонах попередніх років, навіть якщо вони оновляться до iOS 18, не всі функції будуть доступні.

Зазначимо, що це лише попередні висновки на основі прогнозів аналітиків, що мають власні джерела в Apple Inc.

Чому Айфон 16 перевершить наші сподівання

Експерти стверджують, що з виходом iPhone 16 на нас очікують дійсно революційні зміни. Перерахуємо все, що наразі відомо про новий флагманський девайс від Apple.

Нові процесори

Для бездоганної роботи алгоритмів ШІ розробляють нові системи на кристалі – Apple A18 Pro. Вони, як і попередники, будуть виконані за 3-нанометровим техпроцесом. Але обіцяють, що вони будуть на 25-30 відсотків продуктивніші та ефективніші. Без сумнівів, вони посядуть найвищі позиції у рейтингах за результатами незалежних тестувань.

Неперевершені камери

iPhone 16 Pro Max та iPhone 16 Pro отримають оновлену систему камер 48 + 48 + 12 Мп. Ширококутний об’єктив з 5-кратним оптичним наближенням без спотворення якості зображення буде тепер і в iPhone 16 Pro завдяки встановленню тетрапризматичного об’єктива.

Збільшення екранів

Екрани обох флагманів Про-версії буде збільшено до 6,3 та 6,9 дюйма. Зазначимо, що завдячуючи саме цьому фактору з’явиться вільне місце для встановлення нових компонентів, зокрема й тетрапризми. Екрани, які в попередньому поколінні, будуть Super Retina XDR на базі OLED технології та з підтримкою LTPO (Low Temperature Polycrystalline Oxid) – цей тип плати підтримує динамічну зміну частоти оновлення з 60 до 120 Гц.

Серед інших цікавих інновацій наголосимо на таких поліпшеннях:

  • збільшення місткості батареї;
  • новітня технологія для відведення зайвого тепла – АКБ буде у корпусі з металу, а не з фольги;
  • вертикальне розташування камер в стандартних моделях – цікаве дизайнерське рішення;
  • впровадження новітніх інтерфейсів, наприклад Вай-Фай 7, який буде працювати в парі зі стандартом Wi-Fi 6E, а це збільшення швидкості передачі даних з 40 до 100 Гбіт/сек.

Таким чином, за багатьма показниками Айфон 16 перевершить навіть 15-те покоління, не кажучи вже про пристрої раніших років випуску.

Наші інтереси: 

Технології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи