Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хорватія передала Україні всі свої гелікоптери Мі-8. Пентагон підтвердив відправку

Категорія:

Наприкінці березня цього року у Києві глава міноборони Хорватії говорив про можливість передачі Мі-8 Україні. На зустрічі у Пентагоні 19 жовтня міністр оборони США підтвердив відправку цих гелікоптерів до України.

23102002.jpg

Mi-8 helicopter. Фото: MilitaryToday.com

Міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі зі своїм хорватським колегою Маріо Баножичем подякував його країні за передачу Україні гелікоптерів Мі-8. Це випливає зі стенограми міністерства оборони США, оприлюдненої 19 жовтня, пише Deutsche Welle.

"Ми цінуємо непохитну відданість Хорватії справі допомоги Україні і бачимо це у вашій численних передачах військової техніки, зокрема всіх ваших гелікоптерів Мі-8, у передовому розгортанні ваших військ у складі бойових груп НАТО в Польщі, Литві та Угорщині, а також у ваших пожертвуваннях на гуманітарну допомогу", - сказав Остін.

Він додав, що це призводить"реальних змін у боротьбі України за свободу". Також глава Пентагону відзначив "вражаючий прогрес" Хорватії за останні 30 років - від руйнувань війни в 1990-х роках до повної інтеграції в НАТО і Європейський союз.

На думку Остіна, це є результатом важкої роботи та виваженої політики, а також "готовності відкинути розбіжності й дивитися в майбутнє".

Наші інтереси: 

Вдячні за допомогу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи