Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Герой України” Сергій Бубка продає пальне окупантам. Просто бізнес – нічого особистого

Світ:

Його російська фірма “Монблан” у травні 2023-го року уклала офіційні контракти з окупантами на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

Про це йдеться в сюжеті Марії Землянської для Bihus.Info.

Фірма “Монблан” – старий родинний бізнес Сергія Бубки. Українська компанія була створена у Донецьку з основним видом діяльності – торгівля пальним. За даними українського реєстру юридичних осіб, навіть після окупації частини Донбасу, компанія не була закрита, а, окрім самого Сергія Бубки, власниками бізнесу значаться його рідний брат Василь та матір Валентина. Ще до 2014 р. “Монблан” брав участь в українських тендерах і вигравав підряди на постачання пального та їжі на мільйони гривень щороку. Після окупації Донецька фірма змінила юридичну адресу на Волноваху (на той час не окуповану) і продовжила брати участь в українських тендерах. Востаннє вона засвітилася у публічних торгах у 2018-му році.

На початку 2023 р. фірма “Монблан” з’явилася в російському реєстрі юридичних осіб. Реєстрація в базах країни-агресора відбувалася після того, як там ухвалили закон, що всі компанії на окупованих територіях мають привести документи у відповідність до законодавства РФ. На відміну від українського реєстру, в базах терористів адреса реєстрації фірми знову зазначена як Донецьк, а власниками компанії записані лише Сергій Бубка та його брат. Василь Бубка також значиться директором цієї компанії.

У травні 2023 р. російська фірма “Монблан” братів Бубок почала офіційно торгувати з терористами. Журналісти Bihus.Info знайшли 3 контракти на постачання пального для структур окупантів, опубліковані на порталі закупівель рф. Так, 4 травня компанія уклала угоду з так званим “республиканским реабилитационным центром министерства здравоохранения днр” на майже 100 тисяч рублів. За ці гроші вона має надати окупантам 2000 літрів пального. Наступна угода датована 26-им травня. Фірма “Монблан” продала 11,5 тисяч літрів пального на майже 669 тисяч рублів “федеральному казенному учреждению “центр по обеспечению деятельности казначейства россии”. Останній контракт від 30-го травня. 1 200 л пального на 63 тисячі рублів компанія Бубок продала так званому “республиканскому казначейству дрн”. За угодами фірма “Монблан” продає не саме пальне, а талони на нього. Використати їх можна на заправках “Монблану”. Наразі їх як мінімум шість, усі – на тимчасово окупованих росією українських територіях: чотири в Донецьку, по одній – у Макіївці та біля Волновахи.

Нагадаємо, Сергій Бубка – видатний спортсмен та відомий легкоатлет, 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною. Чемпіон Європи та світу, Олімпійський чемпіон. З 2005-го по 2022-ий очолював Національний олімпійський комітет. У 2001 році Бубка отримав звання “Героя України”.

Наші інтереси: 

Викошувати бур'ян з тіла України ще доведеться довго і буде боляче (не тільки "Героям України").

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Нагадаю, що президент корпорації "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв (той самий, що з 2014 року продавав Росії авіадеталі, також є "Героєм України" (і знову привіт Кучмі!)

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Нагадаю, що президент корпорації "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв (той самий, що з 2014 року продавав Росії авіадеталі, також є "Героєм України" (і знову привіт Кучмі!)

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

От як так можна? Де совість?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Ще при "німцях", в зеніті його слави, недолюблював цю Бубку - типова ватна пагуба.

Хай буде!

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

Це фейк. Зважте, що Бубка активно бореться, щоб росіян та білорусів не допускали на міжнародні спортивні змагання.
Я працюю в органі місцевого самоврядування. Щодня до нас звертаються громадяни зі скаргами чи питаннями. Часом намагаються використати нас, щоб створити нестерпне життя сусідам. Стиль таких брехливих та маніпулятивних звернень схожий - вони б'ють по емоціях, не шукають рішення проблеми, а вимагають найтяжчого покарання. Ця новина точно така.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, що оприлюднили цю інформацію. Може, варто написати команді журналістів-розслідувачів Бігуса про це все?

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

Підпис не сходиться. У так званих документах в статті від Землянської та в статуті Національного Олімпійського комітету https://noc-ukr.org/about/officialdocuments/statut-nacionalnogo-olimpiyskogo-komitetu-ukraini-/

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

В Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є запис про ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА "МОНБЛАН" код ЄДРПОУ 24160263. Місцезнаходження - Волноваха, засновники і кінцеві бенефіциарні власники - Бубка Сергій Назарович, Бубка Василь Назарович, Бубка Валентина Михайлівна. Якщо порівняти з даними про Бубку С.Н. з вікіпедії - ім'я матері та брата співпадають. Дата реєстрації фірми 1996 рік, дата останнього запису 2006 рік, ця фірма у Волновасі з 1996 року, а не з 2014, як стверджує Марія Землянська. За ціною 100000 рос.рублів за 2000 л можна купити тільки газ. Заправок Монблан, якщо вірити гугл-картам - 5 шт, всі в Макіївці. В цій статті, майже все правда, крім деяких дрібничок. Це і є маніпулятивний контент. На своїй сторінці у фейсбук Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив:"Спільно з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, президентом Федерації дзюдо України Михайлом Кошляком, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Угорщині Любов’ю Непоп та нашим чемпіоном світу з дзюдо Георгієм Зантарая ми доклали неабияких зусиль, аби не допустити рф на килим світової першості". https://mms.gov.ua/news/vadym-huttsait-rosiianam-ne-mistse-u-svitovomu-sporti-zokrema-i-na-chempionati-svitu-z-dziudo-shcho-vidbudetsia-u-tashkenti. В інтерв'ю для Кориспондент: "Ми працювали над тим, щоб загалом до кінця війни ми не бачили росіян та білорусів на спортивних змаганнях. І це нам вдалося: практично з перших днів вторгнення ми відпрацювали це питання. В цьому допоміг Міжнародний олімпійський комітет, з яким ми були на постійному зв’язку, разом із президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою."https://mms.gov.ua/news/intervyu-ministra-molodi-ta-sportu-ukrayini-vadi....

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

Спортсмени з РФ продовжують виступати на олімпіадах . Тільки під іншими прапорами, продовжуючи труїти інфопростір своїми руськомирськими наративами. Отже, боротьба за недопущення цих спортсменів до спортивних змагань – чистої води імітація.

А згадаємо скандал з новим складом НОК України . Дехто з кандидатив у члени НОК обурився стосовно нового складу комітету. Офіційну ж реакцію Бубки, як чинного голови НОК,громадськість так і не почула.

І взагалі, за часів перебування Бубки на посаді голови НОК український спорт переслідував ланцюг скандалів на олімпіадах і спортивних змаганнях. Чиновники від спорту їдуть на змагання замість тренерів. Спортсмени обіймаються і роблять селфі з представниками країни-агресора. Спілкуються з ними на камеру, називають їх давніми, гарними друзями, підтримуючи пропагандистську казочку про «адин народ».

Та й нащо далеко ходити? Минулого року довелося бути присутньою на змаганнях з художньої гімнастики. Так спортсменки виступали під «Калінку-малінку» та іншу московську музику. Я припускаю що Бубка не брав особистої участі у виборі цих музичних композицій). Але, як то кажуть, риба гниє з голови…