Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Український генерал Валерій Залужний готує ресурси для великого наступу влітку 2024 року – Welt (Німеччина)

Категорія:

Спецтема:

Контрнаступ явно зайшов у глухий кут, і Захід вагається з його підтримкою. Але чи справді ситуація на фронті настільки безнадійна? Є ознаки того, що Київ збирає ресурси для нових операцій у 2024 році.

23121601.jpg

Зброя та матеріали для України завантажуються на американській базі в Чарльстоні, штат Південна Кароліна. Фото: picture alliance / ZUMAPRESS.com

Багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли надати партнери, ще не було використане. Частина техніки взагалі не доїхала до України – зокрема, йдеться про танки Leopard-1. Німеччина та союзники обіцяли надати 200 танків старішої версії, з яких Україна отримала лише 30 одиниць.

Про це йдеться у статті Welt, яка називається "95% невикористаної зброї – чи може Київ виграти війну?"

Німецький експерт з безпеки та політичний радник Ніко Ланге вважає, що Україна робить ставку на виснаження.

"Вони більше не намагаються утримувати позиції, як у Бахмуті. Натомість вони хочуть уповільнити російські війська і дати їм стікати кров’ю", – сказав він.

Україна має великі плани. Про це свідчить і список озброєння, який українське керівництво передало США. Раніше перелік публікували журналісти Reuters, там були гелікоптери Black Hawk і Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

На думку Ніко Ланге, Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

Welt додає, що Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. За даними видання, головнокомандувач не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіаційної підтримки. Тому наступ з використанням техніки він замінив на штурми малими піхотними групами. Без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливий. Заміна була розумним кроком Залужного. Атаками невеликих підрозділів він зберіг своїх солдатів, системи озброєння із Заходу та виграв важливий час.

"Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року", – заявив експерт Ланге.

Один з напрямків наступу міг стати плацдарм у Херсонській області.

"Маючи необхідні винищувачі, ударні гелікоптери та безпілотники, Україна могла б адекватно підтримувати просування своїх військ, тим більше, що в цьому регіоні майже нема російських укріплень. Це був би контрнаступ, як Залужний, напевно, мав на увазі від початку", – йдеться у статті.

Влітку 2023 року українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході України. ЗСУ вдалося звільнити понад десяток населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях. Але головної мети – просування до Азовського моря – не вдалося досягнути.

Наразі українські військові здебільшого перебувають в активній обороні та за можливості атакують – зокрема, у районі Бахмута та у Запорізькій області.

Нагадаємо, Україна отримала усього 31 танк M1 Abrams. Як Україна могла проводити контрнаступ з такою мізерною кількістю?

Наші інтереси: 

Розуміємо, що справжній контрнаступ має відбутися у 2024 році.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи