Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Федеральний суддя заборонив чиновникам Байдена диктувати цензуру соцмережам – National Review (США)

Категорія:

Террі Доуті, федеральний суддя штату Луїзіана, видав попередню судову ухвалу, яка забороняє певним федеральним установам і посадовим особам, зокрема ФБР і Міністерству охорони здоров'я і соціальних служб, спілкуватися з платформами соціальних медіа.

23070603.jpg

Суддя Террі Доуті (Terry Doughty). Screenshot via YouTube
Суддя Террі Доуті (Terry Doughty). Screenshot via YouTube

Рішення було ухвалене після того, як генеральні прокурори штатів Луїзіана та Міссурі подали позов, стверджуючи, що федеральні чиновники перевищили свої повноваження та обмежили консервативні висловлювання під час пандемії, – пише National Review.

Суддя Террі Доуті написав, що він, швидше за все, стане на бік позивачів по суті справи, але видав тимчасову судову заборону на спілкування між урядом і великими технологічними компаніями – за винятком питань, що стосуються злочинної діяльності або загроз національній безпеці – до вирішення справи.

"Позивачі, швидше за все, досягнуть успіху по суті справи, довівши, що уряд використовував свою владу, щоб змусити опозицію замовкнути", – написав Доуті в судових матеріалах, опублікованих 4 липня.

"Протистояння вакцинам проти COVID-19; протистояння маскам та ізоляції від COVID-19; протистояння теорії лабораторного витоку COVID-19; протистояння визнанню виборів 2020 року; протистояння політиці президента Байдена; заяви про те, що історія з ноутбуком Хантера Байдена була правдивою. Все це придушували", – додав федеральний суддя.

"Досить показово, що кожен приклад або категорія придушених висловлювань був консервативним за своєю природою. Таке цілеспрямоване придушення консервативних ідей є чудовим прикладом дискримінації політичної мови на основі поглядів. Американські громадяни мають право брати участь у вільних дебатах щодо важливих питань, які впливають на країну".

У тимчасовій судовій забороні конкретно згадуються високопоставлені чиновники адміністрації Байдена, в тому числі міністр внутрішніх справ Алехандро Майоркас і керівник Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Джен Істерлі.

Сенатор Ерік Шмітт (Eric Schmitt), який обіймав посаду генерального прокурора штату до січня 2023 року, привітав це рішення. "Сьогоднішня перемога в суді – це величезна перемога Першої поправки й удар по цензурі", – написав сенатор від Міссурі в День незалежності.

"Орвеллівське міністерство правди викрито", – додав він через кілька годин.

Колега Шмітта, генеральний прокурор Луїзіани Джефф Лендрі, був так само задоволений результатом.

"Докази у нашій справі є шокуючими та образливими, оскільки високопоставлені федеральні чиновники вирішили, що вони можуть диктувати, що американці можуть, а що не можуть говорити у Facebook, Twitter, YouTube та інших платформах про COVID-19, вибори, критику уряду тощо", – сказав Лендрі в інтерв'ю агентству Associated Press.

Тим часом анонімне джерело в Білому домі розкритикувало це рішення.

"Ця адміністрація сприяла відповідальним діям щодо захисту громадського здоров'я, безпеки та захисту, коли стикалася з такими викликами, як смертельна пандемія та іноземні атаки на наші вибори, – заявило неназване джерело в інтерв'ю AP. – Наша послідовна позиція полягає в тому, що соціальні медіа-платформи несуть критично важливу відповідальність за вплив своїх платформ на американський народ, але при цьому роблять незалежний вибір щодо інформації, яку вони презентують".

Наші інтереси: 

Ганебну політику ковідобезумства нарешті почали засуджувати. Далі підуть кримінальні процеси та ув'язнення злочинців. Вони вже не відповзуть.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи