Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 101
  • Переглядів: 109

Дональд Трамп переміг у штаті Нью-Гемпшир на виборах республіканців – Голос Америки

Категорія:

Спецтема:

Результати підрахунків бюлетенів показали, що Трамп, здобувши приблизно 54% голосів, значно випередив свою головну суперницю Нікі Гейлі з 43%, яка проголосила, що і далі буде боротися за голоси однопартійців в інших штатах.

24012501.jpg

Дональд Трамп. Фото: AP

Це друга перемога Трампа після Айови минулого тижня, що збільшує його шанси на повторне змагання за президентську посаду з чинним президентом Джо Байденом у листопаді. Нікі Гейлі, колишня посолка США в ООН, визнала перевагу Трампа, але наполягала, що "перегони ще не закінчилися", пише Голос Америки.

“Ще буде голосування в десятках штатів і наступним є мій солодкий штат Південна Кароліна”, – проголосила вона. Вона сподівається, що матиме підтримку в штаті, де вона колись була обрана губернаторкою.

Трамп сказав своїм прихильникам, що Гейлі зазнала вирішальної поразки та критикував її за те, що вона подавала це як здобутки.

“Не треба говорити про перемогу тоді, як минула ніч була для неї дуже поганою”, – підкреслив Трамп і нагадав, що на перших партійних виборах в штаті Айова Гейлі опинилася третьою після губернатора Флориди Рона Десантіса, який після того оголосив, що знімає кандидатуру на користь Трампа.

Виборчий штаб Нікі Гейлі заявив, що вона братиме участь у партійних виборах до так званого Супервівторка 5 березня, коли в один день у 16 штатах республіканці визначатимуться з тим, кого вони хочуть бачити своїм кандидатом на президентських виборах восени.

23 січня в штаті Нью-Гемпшир також відбувалося голосування на виборах президентського кандидата від Демократичної партії, хоча центральні партійні органи не підтримували ту ініціативу.

Демократи в Нью Гемпширі заявили, що закони їхнього штату вимагали проводити партійні вибори кандидата першими.

Ім’я Джо Байдена не було на бюлетенях, але партійці мали право дописувати імена самостійно, і згідно з попередніми оцінками найбільшу підтримку отримав чинний президент США.

Представники його виборчого штабу заявили, що ті результати показують, що вибори 2024 року знову будуть змаганням Джо Байдена і Дональда Трампа.

Судові справи проти Трампа

Незвичайною обставиною цієї президентської кампанії в США є те, що проти провідного претендента Дональда Трампа порушені понад 90 кримінальних справ і принаймні одна або кілька з них будуть розглядатися в судах у найближчі місяці.

Частина виборців, за деякими підрахунками 15%, вказували в опитуваннях, що вони передумають голосувати за Трампа у листопаді, якщо висунуті проти нього звинувачення будуть підтверджені судом.

Серед справ щодо Трампа є звинувачення, що він незаконно намагався перекрутити результати виборів 2020 року, на яких він програв Байдену.

Генпрокурор Техасу Кен Пакстон пояснив, як демократи вкрали вибори 2020 року

Перемога Байдена на виборах 2020 є статистично неможливою

Трамп і досі каже, що він насправді переміг на тих виборах і стверджує про шахрайство, хоча низка розслідувань не виявили фальсифікацій, про які він говорить, які могли б змінити результат виборів 2020 року – пише Голос Америки.

Усе більше американців вимагають перевірити сумнівні результати виборів 2020 року

Наші інтереси: 

Стежимо за президентськими виборами в США, які мають величезне значення для усього світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Саме група Трампа заблокувала фінансову допомогу Україні і чим це закінчиться не знає ніхто. Черговою втратою держави. Дай Боже, щоб перемогла його суперниця, бо вона відкрито підтримує Україну. А цей рудий називає Путіна гарним хлопцем. Пора знімати рожеві окуляри.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Саме група Трампа заблокувала фінансову допомогу Україні і чим це закінчиться не знає ніхто. Черговою втратою держави. Дай Боже, щоб перемогла його суперниця, бо вона відкрито підтримує Україну. А цей рудий називає Путіна гарним хлопцем. Пора знімати рожеві окуляри.