Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Чиновникам жодним чином не цікаві прозорі інвестиції та реальні справи – Валерій Чалий

Категорія:

Україна багатюща країна, можливості дійсно є. Але проблеми України – державне управління і корупція. Закордонний бізнес захотів інвестувати у відкритому процесі пів мільярда євро цільовим способом в українські міста – по суті у програму відновлення України. Але мери міст сказали, що вони не можуть, бо нагорі не дозволяють.

230630valeriychalyy-2.jpg

Валерій Чалий
Вале́рій Олексі́йович Ча́лий (нар. 1 липня 1970, Вінниця) – український політик, дипломат, громадський і державний діяч

Прозорі чисті інвестиції владі України не потрібні! Українським чиновникам конкретні справи нецікаві, їм цікаво презентувати якісь програми у вигляді піару, – розповів Валерій Чалий, дипломат, колишній посол України в США в ефірі каналу "Є питання".

У нас на державних постах персонажі, яких цікавить тільки піар. Державна агенція з відновлення України – суто піарівський проект. Жодного результату. Для чого було створювати цю структуру, питає Валерій Чалий.

Він вважає, що найбільша проблема – всередині самої України. Після війни може бути катастрофа. Всі небезпеки можуть повернутися. Кожне повідомлення про факт корупції в Україні моніториться в США.

Проблема України – державне управління і корупція під час війни. Як знайти правильних людей і правильно розставити кадри?

Валерій Чалий називає необхідні складники для розв'язання цих проблем – незворотність покарання, мотивовані на рішення кадри, які розуміють межі свого фінансування.

Можливо, варто брати людей на певний період, а не на постійну роботу, бо люди на державних посадах псуються, каже Чалий. Будь-хто, хто попрацював на державній службі 10 років, має взяти паузу. Держслужбовці весь час жаліються, що їм не вистачає грошей або ще чогось.

Модель 3/5: три роки кадри працюють на державу, 5 років – в приватному секторі. Потім повертаються ще на 3 роки працювати на державу. Така модель працює в багатьох країнах.

Якщо після війни в Україні не буде побудована країна середнього класу, будуть знову проблеми. "У нас в Україні завжди робили країну тільки для багатих, – каже Валерій Чалий. – Юлія Тимошенко спробувала зробити країну для бідних, але то була політика для її виборців. Але у нас не було представництва середнього класу. Всі, хто зараз воює за Україну – це по багатьох параметрах середній клас".

Мати сотню людей, готових зробити історію України та Європи – цілком реалістично, каже Чалий. У нас в Україні такого ніколи не було – тобто не було сотні таких людей на чолі з Президентом. Якби так було, може, нам і в НАТО не треба було б, може, у нас були б ракети середньої дальності на 5,5 тисяч км, мали б ми тисячу ракет.

Про це Валерій Чалий розповів в ефірі каналу "Є питання", у якому також обговорювали питання, чи візьмуть Україну в НАТО і ЄС з корупціонерами та телефонним правом, чи винна Маркарова в тому, що ленд-ліз закінчився, так і не почавшись, чому голів Укроборонпрому і колишніх міністрів відправляють послами.

"00:00:00- Байден попередив Україну"
"00:07:52- ультиматуми Зеленського - НАТО"
"00:10:11- дедлайн вступу України в НАТО"
"00:16:10- чому передумав Кіссінджер"
"00:20:50- чому Борис Джонсон підтримує Україну"
"00:29:50- Маркарова і чому Україні так і не дали ленд-ліз"
"00:46:00- про дивні призначення послів"
"00:55:42- чи візьмуть Україну в НАТО з Татаровим, Князєвим і корупцією"
"01:08:53- чому в України нема власної зброї"
"01:14:47- яких змін будуть вимагати від України"

Наші інтереси: 

Слухаємо розумних людей, робимо висновки, не приймаємо на віру те, що нам впарюють через загальний телемарафон, який є піаром Офісу Президента.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Без сумніву. Слухаючи Гео Лероса, виникає одне питання: як можна в такий час так безбожно красти?

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ви ще сумніваєтесь в тому, що управління державою перехопили корпоративні психопати?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Без сумніву. Слухаючи Гео Лероса, виникає одне питання: як можна в такий час так безбожно красти?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Віра Михайлович.
5
Середнє: 5 (1 голос)

В Україні на ключових державних посадах розумні,виховані і скромні люди. Скромні, бо не хвалятися накраденим, виховані не помічають, як крадуть скромні, а розумні поправляють недостатньо скромних і недостатньо вихованих, щоб не хвилювати народ. І ними керують розмовляючі тварини.

І що з цим робити? "Продати одежу - купити меч"? Потрібно, щоб вони втікали з України, але не змогли втекти.

"Не борися з темрявою. Принеси світло -
і темрява зникне".
☀️

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Мені здається, що найкращий коментар до цієї статті Віри Михайлович:
"В Україні на ключових державних посадах розумні, виховані і скромні люди. Скромні, бо не хвалятися накраденим, виховані не помічають, як крадуть скромні, а розумні поправляють недостатньо скромних і недостатньо вихованих, щоб не хвилювати народ. І ними керують розмовляючі тварини."
Хоча, можливо, розмовляючи тварини складають значний відсоток серед ключових (і не тільки) держслужбовців.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сильна сторона Чалого не тільки в тому, що він розумний, а й у тому, що має сміливість висловлювати розумні думки. З усіх мені відомих коментаторів його думки найбільш чесні та адекватні.

Все, що робиться з власної волі, – добро!