Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше трешу! CNN звинувачує Facebook у недостатній цензурі…

Кілька днів тому CNN опублікував статтю, де розказав, що отримав архів електронних листів, якими обмінювалися під час виборів 2020 команда Байдена та Facebook.

Зазвичай, так починаються матеріали, які розслідують таємні змови, приховані домовленості, підготовку заколотів та інших не дуже гарних подій.

Але цього разу все по-іншому. CNN публікує купу листів з цього архіву, де команда Байдена вимагає від фейсбуку цензурувати будь-які матеріали про Трампа. Вимагають вилучати матеріали, які щось позитивне кажуть про Трампа, вимагають закривати протрампівські групи, вимагають банити відео прихильників Трампа тощо.

Отже, CNN викриває змову? Ні!

Увесь сенс цього матеріалу полягає в тому, що на думку CNN фейсбук повільно, з відставанням і недостатньо реагував на вимоги команди Байдена заборонити все протрампівське.

Наприклад, у вересні в обліковому запису «Team Trump» (команда Трампа) опубліковано відео, де Дональд Трамп молодший каже про підготовку великої кількості фальшивих бюлетенів, що мають бути вкинуті під час виборів, і закликає американців бути спостерігачами на виборах для недопущення фальшування.

Протягом кількох днів розлючені члени команди Байдена завалюють Facebook листами, де вимагають вилучити це відео. Причому в цих листах вони не пишуть, що це брехня – ні, вони вимагають вилучити відео тому, що воно закликає американців «вступати в армію спостерігачів за чесністю виборів». За кілька днів фейсбук офіційно відповів, що це конкретне відео «не порушує стандартів спільноти», після чого високопосадовець з команди Байдена розлючено пише «I struggle to believe that is the precedent you are intending to set» - «Не можу повірити, що ви створюєте такий прецедент!».

Проте про всяк випадок фейсбук приклеїв до цього відео ярличок, що голосування поштою має давню історію і не треба боятися можливих порушень.

Зараз ми вже знаємо про те, що почалися аудити виборів в окремих округах Арізони і Джорджії – і вже є інформація про виявлення там тисяч фальшивих бюлетенів і десятків тисяч неіснуючих «виборців». Тобто, тепер ясно бачимо, що напередодні самого голосування шахраї з демпартії намагалися заглушити інформацію про те, як вони збираються фальшувати вибори.

Взагалі, весь матеріал CNN пронизує думка, що у фейсбуці замало цензури.

«Це була найбільш неприємна серія розмов», – розказав один з помічників Байдена журналістам CNN. – «Ми звернулися до Facebook із низкою листів, публічних скарг, приватних електронних листів, і всі вони, по суті, нічого не робили».

«5 листопада, через два дні після виборів, Facebook закрив основну групу «Stop the Steal» (Зупини крадіжку виборів), яка зібрала сотні тисяч членів. Але групи та сторінки, присвячені цьому рухові, продовжували з’являтися.» – з сумом відмічає CNN.

Це просто вражає. Ми знаємо, як нещадно «банилися» матеріали, де згадувалося про імовірні фальсифікації, як «банилися» на тиждень, на місяць або взагалі назавжди ті активісти, які ці матеріали поширювали. Як врешті-решт фейсбук забанив самого Дональда Трампа.

Прес-секретар Facebook Енді Стоун (Andy Stone) заявив, що компанія зробила більше, ніж будь-яка інша інтернет-компанія для боротьби зі шкідливим вмістом, напевно розуміючи під шкідливим змістом протрампівські матеріали, а також матеріали про корупційні схеми Гантера Байдена та подібну інформацію.

Взагалі, щось недобре відбувається з CNN. Колись це був найбільш потужний новинарний телеканал, відомий у всьому світі. Зараз він перетворився на звичайне партійне демократівське ЗМІ. Я вже писав, що після виборів 2020 і відвертої ахінеї, яку CNN гнав останнім часом – від телеканалу відвернулося багато глядачів. Після січня впав інтерес до політики, і дещо втратили свою аудиторію практично всі телеканали, але CNN виявився тут рекордсменом. У період з січня по травень 2021 року CNN втратив майже 70% своєї аудиторії. І ось нове «досягнення»: за повідомленням «The Daily Wire» CNN взагалі «вилетів» з першої п’ятірки провідних кабельних телеканалів.

І от на тлі втрати своєї популярності – CNN раптом публікує матеріал з вимогою більшої цензури в інтернеті. Чи CNN вважає, що такими закликами поверне собі колишню популярність?

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Більше трешу! - Більше угару! ФБ геть з глузду з'їхав. Не користуюся більше цим лайном!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Більше трешу! - Більше угару! ФБ геть з глузду з'їхав. Не користуюся більше цим лайном!