Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 90
  • Переглядів: 104

Акції Meta впали після того, як Дональд Трамп назвав Facebook «ворогом народу»

Категорія:

Спецтема:

Дональд Трамп дав у понеділок інтерв’ю на телеканалі CNBC, де негативно висловився про Facebook, після чого на біржі почалося падіння акцій Meta, материнської компанії Facebook.

Коли Дональд Трамп був Президентом США, він виступав за обмеження або заборону китайського застосунку TikTok, тому що є підозра, що ця програма збирає особисті дані американських користувачів і передає їх китайським спецслужбам.

Зараз у Конгресі США готується законопроєкт про імовірну заборону TikTok на території США. Проте Дональд Трамп зараз виступив проти цього законопроєкту. На його думку, законопроєкт складений таким чином, що заборона TikTok призведе до зростання й зміцнення Facebook, що є небезпечним у рік виборів. Бо ж ми пам’ятаємо, як Facebook поводився на виборах 2020 року, коли блокував інформацію, що могла завадити Джо Байдену. Марк Цукерберг потім виправдовувався за таку політику Facebook.

Так ось, у п’ятницю в ефірі Truth Social Трамп сказав:

«Якщо ви позбудетеся TikTok, Facebook і Zuckerschmuck подвоїть свій бізнес… Я не хочу, щоб Facebook, який обманював на останніх виборах, почувався краще. Вони справжні Вороги Народу!» (Zuckerschmuck – це так Трамп прозвав Цукерберга).

Після появи цієї публікації акції Meta до кінця робочого дня впали на 1,2%.

А в понеділок Дональд Трамп давав інтерв’ю в програмі «Squawk Box» на телеканалі CNBC. В цьому інтерв’ю він серед іншого сказав:

«Відверто кажучи, у TikTok є багато людей, яким це подобається. У TikTok є багато дітей, які без нього зійдуть з розуму. Є багато користувачів… У TikTok багато хорошого і багато поганого. Але мені не подобається те, що без TikTok Facebook зросте. І я вважаю Facebook ворогом народу разом із ЗМІ».

Одразу після виходу інтерв’ю в ефір почалося падіння акцій Meta. За повідомленням Forbes до кінця дня вони впали на 4,5% і на момент закриття торгів коштували трохи менше ніж 484 долари.

Протистояння Трампа та інтернет-монополистів триває. А тим часом з Капітолійського пагорба доходять чутки, що у кулуарах обговорюють необхідність застосувати до інтернет-монополістів (зокрема Meta) антимонопольного законодавства.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Все це показує, наскільки Трамп упливовий !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Все це показує, наскільки Трамп упливовий !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !