Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

25 грудня держбюджет України отримав $1,34 млрд від Світового банку для виплати пенсіонерам пенсій

Категорія:

Світ:

Ці $1,34 млрд – шосте додаткове фінансування Світового банку державних видатків України для забезпечення "стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

22022001.jpg

Світовий Банк

Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів США, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії Уряду Японії, йдеться у повідомленні на сайті Уряду України.

Шосте додаткове фінансування проекту PEACE in Ukraine (тобто забезпечення "стійкого державного управління в Україні") містить також і грантову складову:

  •     190 млн доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  •     50 млн доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки;
  •     20 млн доларів США від Уряду Швейцарії.

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України, не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема, на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

“Міжнародна фінансова допомога є вагомим внеском у підтримку фінансово-економічної стабільності України та дозволяє забезпечити першочергові соціальні видатки під час війни. З початку повномасштабного вторгнення Уряди Японії, США, Норвегії та Швейцарії неодноразово демонстрували Україні свою непохитну підтримку та солідарність. Вдячний партнерам за готовність співпрацювати та допомагати у вирішальний для України час”, наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Наші інтереси: 

Знати, за чий кошт уряд України здійснює видатки державного бюджету. Розуміємо, що міжнародні фінансові структури, такі як Світовий банк і МВФ не дають гроші задарма, а це є позики та кредити. Нагадаємо, у 2021 році Світовий банк дав уряду України позику у 90 мільйонів доларів на вакцинацію від ковіду. Треба задуматися, хто і чим буде віддавати ці позики.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи