Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 120
  • Переглядів: 134

22 січня розпочалися найбільші за останні десятиліття військові навчання Steadfast Defender 2024 («Непохитний захисник»)

Категорія:

У навчаннях беруть участь усі країни НАТО і країна-кандидат Швеція. Маневри, які триватимуть до кінця травня 2024 року, охоплять територію Європи від Норвегії до Румунії. Сценарій маневрів Steadfast Defender – напад Росії на територію союзників, який приводить у дію статтю п’яту договору НАТО про колективну оборону.

24012403.jpg

Французький танк Леклерк на полігоні під час військових навчать НАТО в Румунії, 8 грудня 2022 року. Фото: Thomas Samson/AFP/Getty Images

У навчаннях буде залучено близько 90 тисяч осіб, візьмуть участь понад 50 кораблів – від авіаносців до есмінців, понад 80 винищувачів, гелікоптерів і безпілотників і щонайменше 1,1 тисячі бойових машин, включно зі 133 танками та 533 бойовими машинами піхоти, пише Радіо Свобода.

Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил Альянсу в Європі Крістофер Каволі заявив, що «навчання покажуть, що НАТО може проводити та підтримувати складні операції на суходолі, морі, в повітрі, кіберпросторі та космосі протягом кількох місяців, вздовж тисяч кілометрів, від Крайньої Півночі до Центральної та Східної Європи і в будь-яких умовах».

За словами голови Військового комітету НАТО Роба Бавера, такий масштаб навчань – це демонстрація «нової готовності Альянсу».

«Це рекордна кількість військ, яку ми можемо залучити та провести навчання у таких масштабах, по всьому Альянсу, через океан, від США до Європи», – сказав він.

Водночас голова Військового комітету наголосив, що «війна – справа не тільки військових, адже коли справа доходить до війни, як ми бачимо в Україні, це зачіпає все суспільство».

Останні подібні навчання НАТО були проведені у 1988 році, до них були залучені понад 125 тисяч солдатів.

Велика Британія відправить 20 тисяч військовослужбовців для участі у цих навчаннях НАТО в першій половині 2024 року, а також залучить найсучасніші винищувачі, літаки спостереження та бойові кораблі, сказав у своїй промові міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс

Наші інтереси: 

Підготовка до СКК "Байден-24" і великої перемоги України восени 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Думаю що для цього вони і проводяться. Для налагодження спільних дій різних родів військ

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Після завершення цих навчань мають початися ще грандіозніші навчання, можливо, з переходом до бойових дій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Думаю що для цього вони і проводяться. Для налагодження спільних дій різних родів військ