Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

128 бригада: командир Дмитро Лисюк спізнився й прибув після ракетного удару Росії

Командир 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитро Лисюк запізнився на захід до Дня ракетних військ і артилерії, який організували поблизу лінії фронту на Запоріжжі. Військовослужбовці чекали комбрига понад пів години, а тоді стався приліт російської ракети, унаслідок чого загинули 19 військовослужбовців.

23110702.jpg

Полковник Лисюк

Спершу нагородження запланували на 9 годину ранку, але перенесли на 9:30. У цей час військові вже були вишикувані й чекали на командира. Близько 10:10 стався російський удар, повідомили джерела hromadske зі 128 бригади.

Комбриг прибув буквально через 2 хвилини після прильоту, пише hromadske.

Джерело відзначило, що росіяни слідкували за бійцями 128 бригади з безпілотника, коригуючи ракетний удар. Однак окупанти помилилися і влучили в будівлю позаду військових, ближче до дороги.

"І виходить, усі ті, хто стояли ближче до дороги, вони всі 200-ті. А особовий склад, який конкретно мав нагороджуватися (командири гармат, навідники, артилеристи), їх трохи прикрила стіна будинку, в який влучив "іскандер". За рахунок цього жертв трохи менше», стверджує одне з джерел.

Водночас багато військових зазнали поранень від уламків.

Що відомо про загибель бійців 128 бригади

3-го листопада ворог завдав удару по скупченню військових 128 ОГШБр зібралися для нагородження на честь Дня артилерії в прифронтовій зоні Запорізької області. Центр стратегічних комунікацій ЗСУ повідомив, що росіяни вдарили ракетою «Іскандер-М».

128 бригада підтвердила загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару. Там повідомили, що зараз проводиться перевірка всіх обставин трагедії.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих бійців та заявив, що цієї трагедії можна було уникнути. Міністр оборони Рустем Умєров пообіцяв, що буде зʼясовано всі обставини того, що сталося. Він доручив провести повну перевірку за фактом трагедії головній інспекції Міноборони.

Державне бюро розслідувань почало розслідувати обставини загибелі військовослужбовців 128 бригади та ініціювало службове розслідування дій військових посадовців, які організували захід до Дня ракетних військ і артилерії.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що подія, яка сталася, про багато говорить. Хоча б про те, що в ЗСУ досі є командири, які не відповідають вимогам часу. На цього командира були чисельні скарги від бійців 128 бригади, розповідають воїни в соціальних мережах. Крім того, як можна збирати таку кількість військових в прифронтовій ділянці?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олександр Зубченко.
0
Ще не підтримано

Ну ось , спізнився, бо знав , що буде приліт !

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Олександр Зубченко.
0
Ще не підтримано

Ну ось , спізнився, бо знав , що буде приліт !

Радіймо!