Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 239
  • Переглядів: 252

100 днів війни в смузі Гази: цілі сторін і оцінка досягнень. Дивні речі без пояснень – Розов

Категорія:

Як може 300-тисячний добре екіпірований і підтриманий з повітря армійський корпус за 100 днів не знищити повністю все, що здатне ворушитися в смузі менш як 400 км2 і плоскій, як долоня? ХАМАС отримав підтримку ООН і деяких військово-терористичних організацій.

Цілі ХАМАС:

  • Продемонструвати силу і підвищити рівень своєї підтримки з боку "ісламського світу".
  • Отримати підтримку своєї терористичної організації і взагалі ісламського тероризму в ООН.
  • Зміцнити свої позиції як фактичної тоталітарної влади в смузі Газа.

Вони досягнуті частково. ХАМАС отримав підтримку ООН і підтримку деяких інших військово-терористичних організацій (зокрема єменських хуситів), однак не досягнув головного – кратного підвищення фінансування з боку головних спонсорів тероризму (Ірану, Катару та Саудівської Аравії). При цьому ХАМАС втратив контроль над Газою і втратив у боях більшу частину своєї живої сили та техніки.

Цілі уряду Ізраїлю (офіційно):

  • Знищити ХАМАС як військово-терористичну силу.
  • Виключити можливість відновлення терористичної структури в секторі Газа.
  • Звільнити заручників, узятих під час агресії ХАМАС проти Ізраїлю 7 жовтня 2023 року.

Вони досягнуті частково. Хоча ХАМАС у військовому сенсі розгромлено, він втратив контроль над Газою, частина його терористичних ланок залишаються боєздатними, зберігаючи ланцюжки логістики, а контроль армії Ізраїлю над Газою не встановлено повністю.

І тут починається дещо дивне.

  1. Як може 300-тисячний добре екіпірований і підтриманий з повітря армійський корпус за 100 днів не знищити повністю все, що здатне ворушитися в смузі менш як 400 км2, плоскій як долоня?
  2. Як можна за таких умов говорити про війну, яка затягнеться ще більш ніж на рік (а саме так зараз говорить уряд Ізраїлю)?
  3. Як можна дозволити противнику налагодити логістику (а саме це і сталося)?  

Зауважимо: відмовки на кшталт "це, щоб заспокоїти світову громадську думку", не годяться. "Світова громадська думка" розділилася заздалегідь прогнозованим чином абсолютно незалежно від того, як розвиваються і як розвиватимуться події в Газі.

Автор тексту: Олександр Розов

Наші інтереси: 

Бачити друге дно світової політики. За дивною війною в Україні та Ізраїлі стоять політичні інтереси Білого дому і Демпартії США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Напад 7 жовтня відбувся теж по команді заокеанських психопатів? А тепер військова операція штучно затягається до осені 2024 з одночасною перемогою у двох війнах? Чи це запасний гарантований варіант, якщо з "росією" вийде як восени 2022?

Коментарі

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Напад 7 жовтня відбувся теж по команді заокеанських психопатів? А тепер військова операція штучно затягається до осені 2024 з одночасною перемогою у двох війнах? Чи це запасний гарантований варіант, якщо з "росією" вийде як восени 2022?

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Як влучно сказав один політолог, США зробили весь світ заручниками своїх виборів. Білий дім гальмує війну в Ізраїлі тому, що вона призводить до розколу електорату Демократичної партії США. І демократи вже не знають, що з цим робити. Психопати з Білого дому зайшли у глухий кут – завдяки своїй суперечливій політиці та брехні, що триває вже сто років. 

Схоже, що напад 7 жовтня відбувся за сприяння Росії – для відволікання уваги від України і з надією, що це призведе до глобальної дестабілізації. Але дестабілізації не відбулося, тому що маятник пішов у протилежному напрямку. З весни 2022 року у світі "грає інша музика".  

Все, що робиться з власної волі, – добро!