Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щаслива Вінниця і незадоволений схід – результати масштабного дослідження

Світ:

У Сіверськодонецьку і Маріуполі любителів Росії – близько 50%, а більшість жителів України впевнені, що країна рухається в неправильному напрямку. Відсоток незадоволених суттєво збільшився з осені 2019 року, коли курс країни схвалювали понад 50% українців.

21092104.jpg

Фото: depositphotos.com

В оцінці ситуації в країні, в ставленні до зовнішньої політики та до сусідніх країн простежується явний регіональний поділ по умовній лінії схід–захід. Якщо в Тернополі, Ужгороді, Львові курс країни схвалюють близько 39%, то в Херсоні, Одесі, Маріуполі – 20%. Найгірші настрої у Сіверськодонецьку (нинішнім курсом країни тут задоволений всього один з шести опитаних).

Приблизно так само поділяються думки з приводу перспектив вступу в НАТО. У Львові, Тернополі, Івано-Франківську євроатлантичну інтеграцію підтримали 80%, у Вінниці та Києві – приблизно 60%, в Одесі та Харкові – близько 30%. Найменше цю ідею підтримують в Маріуполі й Сіверськодонецьку – 17-18%.

Очікувано дзеркальна ситуація щодо ставлення українців до Росії. У Сіверськодонецьку і Маріуполі любителів цієї країни близько 50%, в Харкові й Одесі – 40%, в Києві, Житомирі – 15%. Найменше таких знайшлося в містах західної частини України.

Жителі заходу і центру України задоволені справами у своїх містах більше, ніж у південних і східних регіонах. У Вінниці, Чернігові, Хмельницькому три чверті городян задоволені розвитком їхніх міст, а в Херсоні, Чернівцях, Сіверськодонецьку задоволених тільки 30%. Найгірші показники в Полтаві – всього 24%. 

Судячи з опитування, Вінниця – українське «місто щастя». З усіх перерахованих позицій місто показало або недосяжно високий рівень підтримки й схвалення, або знаходиться в трійці лідерів.

Більш ніж половина городян позитивно оцінюють роботу транспорту, спортивних і медичних установ, центрів адміністративних послуг, дитячих садків, шкіл та вищих навчальних закладів, магазинів і ринків. Вінничани позитивно оцінюють стан доріг, тротуарів, дворів, парків і скверів, вивезення сміття, газопостачання та каналізацію, освітлення вулиць.

Найбільш високо в порівнянні з іншими містами у Вінниці оцінюють стан екології та соціальний захист. Більшість ставить «плюсик» роботі ОДА, обласної ради, міської ради, виконкому та міського голови. У Вінниці найвищий рівень підтримки Української армії та Національної гвардії.

Однозначно красивим вважають своє місто 86% вінничан, негарним – всього три відсотки. Для розуміння ситуації відзначимо, що «однозначно красивим» своє місто вважає лише половина жителів Києва.

Джерело: Сьоме поглиблене дослідження у сфері місцевого самоврядування в Україні

Наші інтереси: 

Соціологічне дослідження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, є якійсь об'єктивні критерії цього? І, що вони показують щодо Вінниці? Чи, то вінничани такі особливі люди?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, є якійсь об'єктивні критерії цього? І, що вони показують щодо Вінниці? Чи, то вінничани такі особливі люди?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цього року у травні я їздила на екскурсію до Вінниці. Місто мені дуже сподобалося. Але це - моя суб'єктивна оцінка. У статті я посилаюся на соціологічне дослідження. Подивіться, якщо маєте час і бажання.