Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ви ще не впевнені, що глобальна еліта – це колективний кретин? Тоді вам сюди

В Ісландії почав працювати найбільший у світі завод з відкачування вуглекислого газу із земної атмосфери. Автори проекту сподіваються, що нова технологія з часом допоможе зупинити глобальну зміну клімату.

Фабрика під назвою "Орка" (це слово означає "енергія" ісландською мовою) буде щороку відкачувати з атмосфери до 4 тис. тонн вуглекислого газу, що еквівалентно щорічним вихлопам приблизно 790 автомобілів. Як зазначає агентство Рейтер, минулого року глобальні викиди CO2 склали 31,5 млрд тонн. А сайт E & E News пише, що нова фабрика здатна поглинути менш як 1% щорічних викидів однієї-єдиної теплоелектростанції, що працює на вугіллі.

Як зазначає Vice News з посиланням на Міжурядову групу експертів зі зміни клімату, щоб уникнути найгірших наслідків глобального потепління, світ повинен до кінця століття вилучити з атмосфери від 100 млрд до 1 трлн тонн CO2. Головне питання – хто саме і за які гроші буде закачувати під землю весь цей вуглекислий газ, – залишається без відповіді.

Так хто ж за це заплатить?

Climeworks фінансує свій проект в тому числі коштом договору зі страховою фірмою Swiss Re, яка прагне до 2030 року досягти статусу компанії з нульовими викидами в атмосферу. Стартап також пропонує іншим клієнтам послуги з компенсації їхніх викидів CO2.

Масштаб таких технологій (їх ще називають системами прямого уловлювання повітря – DAC), щоб дійсно вплинути на глобальний клімат, поки здається недосяжним.

"Системи DAC завжди будуть коштувати грошей і, якщо вам за це не платять, вони не будуть привабливими з фінансової точки зору, – сказав Бі-бі-Сі Кріс Гудалл, автор книги про те, як людство може знизити викиди CO2. – Climeworks може продавати послуги різним свідомим людям [...] але масштаби потрібно збільшити в мільйон разів, а для цього хтось повинен розщедритися".

Експерт вважає, що уряди країн світу повинні субсидіювати витяг вуглекислого газу з атмосфери – так само, як вони роблять це при установці сонячних батарей або купівлі електромобілів.
Можна бути розумною людиною, проте слабо знати шкільну фізику і тому вірити в казки про CO2 з викопного палива, який викличе жахливе глобальне потепління і перетворить Землю на Венеру, або типу того.
Але тільки кретин може не розуміти, що для поглинання 4000 тонн CO2 на рік досить звичайної плантації бананів близько 500 гектарів (при хорошому господарюванні) або 2.500 гектарів (при недбалому, як, наприклад, у Венесуелі, де бананові плантації займають 60.000 гектарів).

Джерело

Наші інтереси: 

Розуміти, що "боротьба" зі зміною клімату є безперспективною і безглуздою. До того ж це ще один спосіб викачування грошей з урядів держав, щоб боротися з чимось (чого насправді не існує). Крім того, це нагадує, як в СРСР намагалися змінити течії рік та по-іншому підкорити природу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Так впливає відсутність бананових плантацій в Ісландії. До того ж, побудувати завод -- чудовий бізнес. А сучасна інтелектуальна еліта до 30 нормально ведеться на кайф зменшення викидів. Як і на підрахунок кількості антитіл після вакцинації.
Тож рекламний трюк будівельників має сенс.

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Так впливає відсутність бананових плантацій в Ісландії. До того ж, побудувати завод -- чудовий бізнес. А сучасна інтелектуальна еліта до 30 нормально ведеться на кайф зменшення викидів. Як і на підрахунок кількості антитіл після вакцинації.
Тож рекламний трюк будівельників має сенс.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, бананові плантації в Ісландії якраз і є. Більше за те, банани є одим з основних експортих товарів Ісландії. Поряд з оселедцем. Справа в тому, що в Ісландії є дуже багато гейзерів. І, Ісландці їх використовують для обігріву теплиць. Теплиць з бананами. Але, банани - це, так званий, нейтральний вуглець. Тобто, банани їдять люди, перетравлюють їх, використовують їх енергію та видихають вуглекислий газ, утворений з тих бананів. А, наприклад, закопувати дрова з евкаліптових плантацій - це справжній спосіб утилізувати СО2. В Базилії є спеціальні евкаліптові плантації для вирощування дров. Зараз в Бразилії з евкаліптових дров виробляють деревне вугілля. І, не лише в Бразилії, але й Японії та у В'єтнамі , та в Колумбії. Щоправда, в Японії, В'єтнамі та Колумбії воно використовується в побуті...Потім, це деревне вугілля використовується в доменних печах. А, для утилізації вуглецю, ці дрова треба закопувати в землю. А, в цілому, висновок щодо кретинизму еліти - вірний.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Правильна аналогія з СРСР лише підтверджує стан сьогодення — наскільки лівизна прогресує. Явне злодіяння антихреста.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)