Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

5 осінніх овочів, які допоможуть схуднути

Якщо протягом літа не схуднув, став нову мету: схуднути до Нового року! Щедра своїми смачними дарами осінь у цьому допоможе. 

Баклажани містять вітаміни групи В, які добре впливають на нервову систему. Кількості вітаміну С в одному баклажані достатньо для профілактики грипу та застуди. Також в баклажанах наявні такі макро- та мікроелементи, як калій, фосфор, залізо, кальцій, магній, мідь, марганець.
В шкірці баклажанів міститься речовина, яку називають назунін. Цей елемент рослинного походження забезпечує захист нервових клітин і володіє сильними антиоксидантними властивостями, тому баклажан можна використовувати як профілактичний засіб від онкологічних захворювань.

В 100 грамах цього овоча лише 23 кілокалорії. Звісно, смажені баклажани не рахуються, а от у вареному чи запеченому вигляді можна сміливо їх вживати. Завдяки вмісту клітковини баклажани пришвидшують процес травлення, ефективно розщеплюють жири, знижують рівень холестерину в крові. Організм отримує корисні ненасичені жирні кислоти.

Цвітна капуста
Багата клітковиною і бідна на вуглеводи цвітна капуста багата на вітамін С, кальцій і магній, які не тільки прискорять метаболізм, але і зроблять вас набагато спокійніше. Супи, салати й навіть піца: цвітною капустою важко зіпсувати страву. Навіть старий добрий рецепт капусти в клярі значно збагатить ваш дієтичний раціон.

Брюссельська капуста

Неймовірно ситий компонент для дієтичного столу: обід з брюссельською капустою дасть відчуття ситості більш ніж на 3 години. Багата калієм і кальцієм, а також вітамінами В6, В, С, А, В 12 ця капуста сприяє зняттю набряків, оскільки добре виводить зайву рідину з організму. Брюссельську капусту найчастіше використовують як компонент овочевого рагу або просто тушковану подають з соусами й заправками.

Гарбуз  вітамінно-мінеральний коктейль: вітаміни С, Е, В1, В2, РР і бета-каротин, а також калій, кальцій, залізо, магній, мідь, цинк, кобальт, кремній, фтор.

Оскільки за складом гарбуз на 90 відсотків складається з води, його щедро можна використовувати у дієтичній кулінарії. Особливо, в десертах: запікати, варити, компонувати з фруктами, розбавляти каші, супи, додавати в салат.

Яблука

Їх треба їсти сирими – так вони наситять організм вітамінами А, В, С. Але їх можна використовувати, і як інгредієнт. Вони збагатять смак смузі та багатокомпонентних соків, прикрасять пиріг або качку, підійдуть як основа для випічки або солодких пюре, сорбета і зефіру.

Наші інтереси: 

Їмо овочі, насичуємо організм осінніми дарами. Худнемо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чому тут забули про смузі (збитень) з гарбузом? Він, до речі, досить смачйний. 100г гарбузу, 50г петрушки та 30г меду. Та вода, або молоко, за смаком:) Можна ще додати гвоздику, кардамон та корицю. Це, також, за смаком.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую за рецепт!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ну, в мене є багато схожих рецептів. Адже, сироїдська кулінарія - це одне з моїх захоплень. Але, кому це цікаво?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що молоко та мед є основами, як для соми, так і для амборозії. Але, іншою головою складовою у сомі є мак, а в амброзії - часник. Тобто, можна напевно ствержувати, що ці дві страви є двома різними видами одного роду страв. І, що щоденне правильне вживання страв такого роду є умовою безсмертя для умовно безсмертних. Бо, із геленських митів відомо, що умовою збереження у їхніх богів вічної молодості є щоденне вживання амброзії. А, з арійсько-індійських митів відомо, що Індра посилив свою божественність, та, внаслідок цього, зміг перемогти Вріру та стати царем богів, харчуючись сомою. На мою думку, саме цей род страв називається Святим Хлібом. Ісус не знав, як його готувати, але, дуже хотів про це знати. Та, просив це знання в свого батька. Слово "насущний" - цілком штучне. І, я думаю, що воно використовується для заміни слова "надсутній". А, слово "надсутній" є одним з синонимів слова "святий". Отже, п'ятий рядок Господньої молитви, переліку найважливіших речей для кожного аріохрестиянина, включно з Ісусом, пишеться так:"Хліб наш Святий даєш нам кожного дня".
Я провів досліди, та помітив. що при змішуванні жолудів та часнику, в жолудів зникає їх гіркота та отруйність, а в часнику - його гострота та різкий запах. Звісно, в середовищі молока та меду. Якщо їх подрібнювати блендером у воді, то таке не відбувається. Аналогічно є з пророщеною пшеницею та гострим перцем (на заході він зветься "чілі", а в нас - "вогник"). Тут зникає гострота у гострого перцю. І, при цьому, всі корисні біологічно-активні речовини зберігаються! І, на мою думку, мають синергійну дію на організм людини. Тобто, саме оце і є дуже -дуже біогенною їжею! Як писав Гіппократ:" Хай ваша їжа буде ліками, а ліки - їжею". Так ось, саме ці страви і є тією їжею-ліками! До речі, вони дуже й дуже смачні! А, ось для звичайної людини, щоденне вживання таких ствав, на мою думку, призведе до дуже тривалого та дуже активного довголіття.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"