Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МОЗ планує "карантин" по-новому: два сертифікати і QR-код на вході

Чиновники від міністерства "охорони" здоров'я готують нас до нового "карантину". Третя (чи четверта?) хвиля коронавірусної інфекції посилюється (у засобах масової маніпуляції). Першою новиною, якою починається новий день, є новина про кількість нових хворих на "страшну смертоносну" хворобу сучасності. З усіх щілин невтомно ллється інформацію про ковід. А це означає, що нас вже готують до нового локдауну, який називають карантином.

21090901.jpg

Вхід до McDonald's у Москві

Але, як повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, на відміну від попередніх локдаунів, новий локдаун, якщо його введуть, буде менш жорстким. Зокрема, бізнесу можуть дозволити працювати, а українцям не доведеться відмовлятися від відвідування ресторанів.

Але є умова – вакцинація. За словами Кузіна, нові норми вже в розробці й будуть прийняті найближчими днями.

"Зараз розробляється проект постанови Кабміну. Сподіваємося, що на цьому, або на початку наступного тижня він вже буде прийнятий. Ми хочемо дозволити більш полегшені норми роботи бізнесу та відвідування закладів тим людям, які пройшли повний курс щеплень і мають внутрішній сертифікат", – пояснив Кузін.

Заклади громадського харчування зможуть працювати навіть у "червоній" або "помаранчевій", якщо персонал вакцинований на 100%.

"Ми можемо знімати норму на обмеження кількості посадочних місць, якщо ті люди, які відвідують ресторан, також вакциновані", – додав він.

Для того, щоб відвідати заклад в "червоній" зоні потрібно буде показати QR-код на вході.

Як зауважує РБК-Україна, зараз в Україні через додаток "Дія" можна отримати два види сертифіката: міжнародний і внутрішній. Умовою їх отримання є повний курс вакцинації. Разом з тим, нові умови "карантину" розширюють цей перелік.

Згідно з пропозиціями МОЗ, які вчора анонсував глава відомства Віктор Ляшко, привілеї при посиленні карантину отримають не тільки ті, хто пройшов повний курс, а й ті, хто отримав одне щеплення. Але тільки для" жовтої "зони, в "червоній" потрібен буде повний курс.

Так, внутрішніх сертифікатів буде два: Жовтий (для однієї дози) і зелений (для двох доз). Термін дії сертифіката з повним курсом вакцинації (як внутрішнього, так і міжнародного) становитиме рік, а не півроку, як зараз.

Кузін пояснив, що після закінчення півроку потрібно буде згенерувати новий сертифікат. 

Умови роботи шкіл при посиленні карантину – 80% вакцинованих педагогів.

Разом з тим, в "жовтій" зоні достатнього того, щоб 80% вчителів отримали хоча б одну дозу вакцини. У "червоній" же зоні 80% вчителів повинні пройти повний курс вакцинації, щоб школа могла працювати. В іншому випадку, навчання знову перейде в онлайн.

Як пояснював Ляшко, засідання держкомісії ТЕБ і НС, яка регулює карантинне зонування, планують ініціювати вже після того, як набуде чинності рішення Кабміну щодо карантину.

Оскільки Кабмін традиційно засідає щосереди, найближче засідання буде 15 вересня. Однак, уряд може зібратися і на позачергове. Крім того, за законом, про посилення карантину Кабмін повинен попереджати за 7 днів.

Наші інтереси: 

1) Розуміти, що постанови Кабміну не є тим документом, який зобов'язує людину до певних дій, обмежуючі її конституційні права. 2) Розуміти, що можлива сегрегація і нацьковування вакцинованих на невакцинованих. 3) Уряд займається імітацією та витрачає марно зусилля й кошти держбюджету, замість того, щоб робити те, чим має займатися уряд. 4) Розуміти, що нам створюють обмеження та умови життя, на які ми не можемо вплинути (всі ці різнокольорові сертифікати вакцинації, QR-коди!)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Психопати продовжують мавпування. QR-коди – це спроба звести людину до рівня машини, про це ми вже говорили.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Психопати продовжують мавпування. QR-коди – це спроба звести людину до рівня машини, про це ми вже говорили.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Скандально ! Що треба мати в голові, й у серці, щоби розтринькувати гроші на послаблення здоров'я замість давати їх на оборонну війну України !? Чисті інтеліси !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Не бачу поки іншого виходу, крім посилення власної автономності і триматися своїх по духу. Судова тяганина тільки поглинає без результату ресурси і час.А ця "еліта" викликає відразу, навіть ненависті не варта, хоча зрозуміла шкідливість ненависті. Геть уся опозиція втягнулася в коронааферу, штовхає "владу" до вакцінації, в офіційному політикумі нема на кого спертися.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, повністю згодна! Нас поки що дуже мало для відкритого опору. Власна автономність і по можливості життя поза системою (коли нас система "не бачить" і ми не є бюджетниками або іншими залежними від системи) може поки що нас рятувати від усього цього безумства.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Як це не дико звучить, але лише жертва (людина, яка помре відразу після вакцинації), відразу, а не через день чи два, може трохи призупинити цю вакханалію...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Відпер, в Україні діти диявола більш тонко спокушитимуть людей до самогубства...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!