Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Афганці повинні залишитися в країні, злочинці під виглядом біженців будуть повернуті назад – Талібан

Категорія:

Після виведення західних військ Афганські війська не проявили інтересу до опору, і таліби знову взяли владу в Афганістані. Таліби готові розмовляти з Європою. Вони також кажуть, що повернення афганців-злочинців з Європи – це нормально. Представник Талібану Забіхулла Муджахід сказав, що суд в його рідній країні повинен прийняти рішення про майбутній шлях.

21090501.jpg

Офіційний представник режиму талібів в Афганістані Забіхулла Муджахід

В інтерв'ю, опублікованому в австрійській газеті Kronenzeitung, журналіст-розслідувач Шамс Уль-Гак розмовляв Забіхуллой Муджахідом про шляхи розвитку Афганістану після відходу звідти західних країн, пише The Epoch Times.

Представник Талібану пояснив, що вони знаходяться в процесі формування уряду, а потім повернуться нормального життя. За словами Муджахіда, в Афганістані вже існує високий рівень безпеки. Проте, багато хто хоче покинути Афганістан.

Багато хто хоче виїхати в Європу або Америку, "попри те, що ми обіцяємо їм безпеку". Молодь, зокрема, намагається потрапити до Європи через Туреччину і Грецію. Ця проблема існує і в інших країнах, де переважає бідність.

Афганці повинні залишатися на своїй батьківщині

Нелегальні виїзди не будуть дозволені, але "ті, хто може пред'явити паспорт і візу, мають на це право". В принципі, афганці мають право подорожувати, куди хочуть. Однак Муджахід радить всім, у кого немає документів, не приїжджати в аеропорт. Пізніше буде знайдений вихід для тих, хто захоче виїхати.

Представник Талібану сказав, що афганці повинні залишатися в країні, а «не пускатися в жалюгідну втечу". Економіка відновиться, будуть створені робочі місця, а ситуація у сфері безпеки вже стабілізувалася.

Муджахід також запевнив, що там, де таліби контролюють ситуацію, нема ІД («Ісламської держави»). Навіть можливі розрізнені прихильники ІД не зможуть нічого зробити в Афганістані, сказав він.

Повернення афганців-злочинців

Коли репортер перевів тему на афганців, які не мають права на притулок або навіть стали злочинцями в Європі, Муджахід запевнив його, що Афганістан забере їх назад і передасть суду, який вирішить, що з ними робити.

Як пише Tichys Einblick, німецький федеральний міністр юстиції Христина Ламбрехт не має конституційних заперечень проти депортації в Афганістані злочинців та осіб, яким відмовлено у притулку.

"Уже в кримінальних звинуваченнях або в прокурорських розслідуваннях в цій країні місцем юрисдикції має бути місце походження злочинців: в Афганістані, наприклад, Кабул", – сказала Ламбрехт.

У певному сенсі, в цьому випадку буде застосовуватися "внутрішнє право" Талібану, тому що відповідно до німецького конституційного права є різниця – або це розпорядження держави, або в межах дії угоди в рамках свободи договору.

Гарантування ісламських прав жінкам

Відповідаючи на питання про становище жінок в Афганістані, представник Талібану сказав, що жінкам гарантовані всі права, які їм належать за законами шаріату: "Наша юриспруденція і традиції не спрямовані проти жінок. Ці права потрібні жінкам, щоб жити та відчувати себе в безпеці".

Він зазначив, що жінкам будуть надані ісламські права, буде забезпечена можливість отримання освіти та створені базові умови для роботи. За його словами, вони знаходяться в процесі цього проекту.

Таліби демонструють готовність до переговорів

Вони чинили опір американцям, тому що афганський народ жадав свободи. "Нинішні страждання – це досягнення 20 років американської окупації", – сказав він. За ці роки американці не зробили нічого, крім як продовжували війну, бомбили народ і руйнували економіку.

За його словами, заохочувалися злидні та виробництво наркотиків. "Все це робилося для того, щоб геостратегічні бази могли контролювати інші країни", – сказав Муджахід.

Він сказав, що необхідно підтримувати хороші відносини з Європою. "Афганістан терміново потребує торгових і дипломатичних відносин з цими країнами", і якщо у європейців є побоювання, вони можуть повідомити про них дипломатичним шляхом.

Талібан відкритий для переговорів і сподівається розвіяти ці побоювання. Мова йде про те, щоб Європа та Ісламський Емірат поговорили один з одним, сказав Муджахід, який називає західні санкції та заморожування афганських фондів "несправедливими стосовно всіх 35 мільйонів афганців, які живуть в Афганістані".

Наші інтереси: 

Стежити за розвитком ситуації в Афганістані. Зрозуміти причини, чому за 20 років американської присутності Афганістан не вирвався з бідності та війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дорослі люди, і вірите брехунам. Усе іде по плану, і план їхній це хаос.

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дорослі люди, і вірите брехунам. Усе іде по плану, і план їхній це хаос.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"Нинішні страждання – це досягнення 20 років американської окупації", – сказав він. За ці роки американці не зробили нічого, крім як продовжували війну, бомбили народ і руйнували економіку.

За його словами, заохочувалися злидні та виробництво наркотиків. "Все це робилося для того, щоб геостратегічні бази могли контролювати інші країни", – сказав Муджахід.

Він дещо переменшує. Мабуть, з дипломатичних міркувань. За роки панування американців та англійців в Афганістані, Афганістан став виробником героїну №1 в світі. Більше 10 тонн героїну на рік! І, ті люди, які так терміново втекли з Афганістану, рятуючи свої житті, є не лише добірними зрадниками, але й є добірниними злочинцями-мафіозі. Саме вони організовували грабунок афганців та виробництво героїну в Афганітані! А, український літак, який був в Афганістані під приводом евакуації українців, евакуював аж 5 українців та 80 афганців. І, Україна пропонує їм притулок в себе!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!