Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Байден подарував Талібану велику кількість озброєння та військового обладнання

Категорія:

Тепер «Талібан» може широко торгувати зброєю на світовому «чорному ринку».

Замість планового виводу міжнародних військ із Афганістану, Байден примудрився влаштувати хаотичну втечу. А сам тим часом виїхав у Кемп-Девід і протягом кількох днів, коли потрібні були негайні дії Верховного Головнокомандувача – він просто відпочивав, пустивши все на самоплив. По закінченню відпочинку він виступив з промовою, суть якої зводилася до: «Так сталося…». В стилі, як колись Путін сказав про підводний човен «Курськ» - він потонув…

Завдяки таким діям Байдена таліби отримали майже всі склади офіційної афганської армії і стали власниками великої кількості озброєння та військового обладнання. Отже, тепер «Талібан» може широко торгувати зброєю на світовому «чорному ринку», де на ці речі є попит у різних радикальних та кримінальних угруповань.

От що отримали таліби:

  • близько 75 тисяч військових автомобілів, серед яких 50 тисяч тактичних автомобілів, 20 тисяч HMMWV (у нас широко відомий його цивільний варіант під назвою «Hummer»), близько тисячі спеціальних стійких до мін автомобілів, 150 БТР тощо.
  • близько 600 тисяч одиниць вогнепальної зброї – автоматів та кулеметів.
  • 208 літальних апаратів – літаків та гелікоптерів.
  • радіоприймачі, окуляри нічного бачення, бронежилети, безпілотники.

Тепер таліби також мають доступ до біометричних даних афганців, які допомагали американським військам під час війни.

Таліби вирішили ще й потролити недолугу американську адміністрацію. Кілька талібів вирядилися в повний комплект американського військовослужбовця і відтворили знамените фото, де американці у 1945 році встановлюють прапор на Іводзима. Тільки на талібському фото встановлюється прапор руху «Талібан».

Також таліби із задоволенням фотографуються в американському спорядженні, з американською зброєю поряд з американськими позашляховиками.

От хоча б частину з того, що подарували «Талібану» - віддали б Україні!

А саме паскудне в ситуації хаотично «кидка» афганців є те, що Америка втратила довіру. Бо тепер при співпраці з Америкою кожен потенційний союзник буде думати, що в будь-який момент до влади в США може прийти от така демократівська адміністрація, яка зіллє в унітаз всі досягнення попередників.

Ми в Україні пам’ятаємо, що у 1994 році «Будапештський меморандум» проштовхувала демократівська адміністрація Біла Клінтона. І саме його підпис стоїть на тому папірці. А у 2014 році демократівська адміністрація Обами-Байдена, замість виконання ролі гаранта територіальної цілісності України (відповідно до Будапештського меморандуму), – наклала вето на постачання в Україну летальної зброї. В той самий момент, коли Україна як ніколи потребувала зовнішньої допомоги.

У 2021 році Байден продовжив цю традицію і зняв санкції з «Північного потоку 2», здійснивши черговий «кидок» України.

Наші інтереси: 

Ліваки при владі — зло.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Сварг.
0
Ще не підтримано

Є декілька критичних моментів: 1. Анонсував вихід саме Трамп. 2. Є версія, що склади навмисне залишили, щоб озброєні до зубів таліби стали головним болем для Китаю ну, і можливо Московії.
П.с. ліваки , однозначно, зло.

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Сварг.
0
Ще не підтримано

Є декілька критичних моментів: 1. Анонсував вихід саме Трамп. 2. Є версія, що склади навмисне залишили, щоб озброєні до зубів таліби стали головним болем для Китаю ну, і можливо Московії.
П.с. ліваки , однозначно, зло.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Не лише Китаю та Московії. А, ще задля того, аби з них вийшло те, чим можливо лякати увесь світ. А, аби вони залишались такими вбогими, як раніше, то лякати ними світ було б малопереконливо. А, те, що Афганістан за окупаційної админістрації був найбільшим виробником героїну в світі - так про це старанно мовчать.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Такі да: могли б хоча б частину з того, що подарували «Талібану», віддати Україні! Але це називається "політикою" :(

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

1.Я думаю, що нічого випадкового в Афганістані не трапилось.
2.Ми не повинні дорікати нікому за те, що мало нам допомогли, а дякувати за будь-яку надану допомогу.
3.Якщо ми повелись на слова, то це наша вина - мало розуму.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Є аналогічна, за змістом, до твого третього пункту, шановний добродію Валерій, українська приказка:" Обіцянки - цяцянки, а дурнику - радість." Особливо це стосується Будапештського меморандуму. Парламенти країн, які його підписали, ще його офіційно не затвердили (офіційне затвердження, в такому випадку, зветься ратифікацією), а Україна вже позбулась своєї ядерної зброї! І, навіщо після такого офіційно його затверджувати, якщо нема совісті?!?:) Це, до речі, є певною ознакою того, що в більшості парламентарів тих країн, які його підписали, не було совісті. А, в меншості - було замало:). А, ми вже знаємо, до якого виду людей належать інтелектуали з відсутніми совістю та соромом:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!