Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ковідогроші. Інфекційним лікарням продовжують затримувати "ковідні виплати"

Лікарі з трьох областей України розповіли, що їхні лікарні не отримали "ковідні пакети" за травень та за червень. Вони обурюються, що їх перетворили на "сезонних працівників", тому що при зниженні захворюваності влітку не платять, як платили взимку, коли було більше хворих.

Що кажуть медики, йдеться у статті на УНН. 

"НСЗУ (Національна служба здоров'я України - ред.) за травень-червень нам гроші не заплатила. Заборгованостей по зарплаті у нас немає. Гроші повинні заплатити, обіцяють на цьому тижні", - розповіла головний лікар Херсонської інфекційної лікарні Олена Тимченко.

На цей момент в лікарні перебувають 65 хворих на коронавірус, з них 9 осіб в реанімації, 60 перебувають під апаратом штучної вентиляції легенів.

Тим часом інфекціоніст з Чернівців Ольга Кобевко зазначає, що заборгованості за "ковідними пакетами" виплатили тільки за травень, при цьому, виплатили набагато менше, ніж передбачалося, перетворивши лікарів на "сезонних працівників".

"Нам в червні виплатили тільки за травень, за червень ми ще не отримали ковідні кошти. Виплатили нам дійсно менше. Дуже дивно, що медиків у даний час можна назвати "сезонними працівниками", тому що виходить, що тільки при наявності хвилі хвороби можна поважати лікарів і надати їм виплати, і ці виплати не є високими", - каже лікарка.

Схожа ситуація спостерігається у Миколаївській інфекційної лікарні, яку раніше хотіли довести до банкрутства, позбавивши "ковідних пакетів". Як розповіла головний лікар Світлана Федорова, НСЗУ знижує виплати при вже підписаному договорі.

"За червень дали нам пакет, в середині липня ми його тільки уклали. Ось зараз 28 липня. НСЗУ ніяк не може їх виплатити. На липень пакета теж немає. Спершу з нами уклали договір. Ми його підписали, прорахували, скільки було проліковано - 4 млн 100 гривень. Проходить 2 тижні, НСЗУ каже: "Ми перерахували, якийсь коефіцієнт новий ввели, буде 3 млн 400". Вибачте, мені на зарплату треба 5 млн, але добре - 3 млн 400 грн. Підписуємо обопільно. Вчора нам ввечері дзвонить НСЗУ, і надсилає новий рахунок на оплату 2 млн 127 тисяч", - розповіла лікар.

За словами Федорової, бухгалтерії доводиться йти на крайні заходи, аж до вираховування кількості годин лікарів, проведених біля хворого.

Зараз у лікарні перебуває 120 койко-місць, з розворотом до 150. У лікарні відзначають початок зростання захворювань коронавірусом. Так, у відділенні лежить 37 пацієнтів, хворих коронавірусом, ще 18 - з підозрами. За словами Федорової, за три дні до відділення поступили 7 хворих.

Нещодавно ми писали про те, що медики з Харківщини перекрили трасу – їм за квітень не заплатили "ковідні" надбавки.

Наші інтереси: 

Розуміти, що ковід перетворився на бізнес. Лікарям вигідно мати ковідних хворих. Державі вигідно вакцинувати всіх і вся. Час нарешті розірвати це порочне коло.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Подвійний скандал :

1) невиплата лікарям обіцяного,
2) замість платити лікарям за те, що людей цілковито виліковують, їм платять за вливання невідомої суміші...

Лікарям пора розплющити очі, і не давати більше себе використовувати в дуже поганих справах ! І оберегти себе від гіршого.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Подвійний скандал :

1) невиплата лікарям обіцяного,
2) замість платити лікарям за те, що людей цілковито виліковують, їм платять за вливання невідомої суміші...

Лікарям пора розплющити очі, і не давати більше себе використовувати в дуже поганих справах ! І оберегти себе від гіршого.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !