Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Без музики і з кондиціонером. У Києві оновили правила для маршруток

Світ:

Київська міська державна адміністрація (КМДА) підписала договір з переможцем конкурсу на пасажирські перевезення в столиці. Документ посилює контроль над перевізниками й вводить низку вимог до оснащення маршруток.

За словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, новий договір на пасажирські перевезення в Києві – "це найбільш глибокий і детальний документ з усіх, які були досі", йдеться на сайті КМДА.

Усов зазначив, що в договорі велика частина "формальних пунктів" замінена на реальні. Як приклад він навів існуючу раніше вимогу про наявність кондиціонера в салоні маршрутки, яке виконувалося формально.

"Пункт про наявність кондиціонера в салоні, який існував десятиліттями, зовсім не означав його справність. Більш того, справність кондиціонера не означало, що він включався, адже перевізники воліли економити на витраті палива", – уточнив Усов.

Представник КМДА також уточнив, що тепер перевізники будуть зобов'язані підтримувати в салоні маршрутки комфортний температурний режим: "Влітку не більше 22 градусів, взимку не менше 15 градусів".

Крім того, договір передбачає ще ряд змін. Серед них:

  • заборона на гучну музику і плакати, компакт-диски та іграшки;
  • кожен автобус повинен бути обладнаний не менше п'ятьма кнопками для зупинки на вимогу;
  • за кабіною водія повинен висіти плакат певного зразка з інформацією про перевізника, водія, способи оплати, а також правами та обов'язками водія і пасажирів.

Водії повинні будуть носити типову уніформу і пройти курс першої медичної допомоги, а також інструктаж про особливості посадки / висадки пасажирів з інвалідністю.

"Всім без винятку перевізникам, які працюють зараз і хочуть і надалі надавати послуги з перевезення на маршрутах міста, доведеться прийняти нові правила. Ми запропонуємо їм добровільно підписати додаткові угоди", – резюмував Усов.

Кого стосуються ці правила

Ці правила поширюються на всі автобусні маршрути загального користування без поділу на звичайний режим і режим маршрутного таксі.

"Вимоги в цих договорах однакові для всіх перевізників, незалежно від форми власності, які перемогли на конкурсі на міські маршрути. З тими, у кого діє ще минулий договір, ми будемо вести переговори, щоб вони добровільно взяли ці правила", – уточнили в адміністрації.

"Ці вимоги не є космічними. Не потрібно поставити на маршрути нові електробуси прямо з заводу, які стоять багато грошей. Ми не говоримо про марку автобуса, про його кольорі поки що. Ми говоримо про якісні характеристики. Навіть в старенькому п'ятирічному" Богдані "можна прибрати компакт-диски, шансон, плакати з голими дівчатами і це стане більш-менш схоже на якусь послугу, а не цей зоопарк ", – додали в КМДА.

Наші інтереси: 

 Не потрібно буде сваритися, щоб водій маршрутки виключив погану музику.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Влітку 22, коли надворі 35 - можна легко простудитись.

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Влітку 22, коли надворі 35 - можна легко простудитись.

Я не меч, я тримаю меч.