Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська Федерації остаточно переорієнтовується на схід – у прислуговування Китаю

Категорія:

2 липня Владімір Путін підписав нову «Стратегію Національної Безпеки РФ». Сам по собі документ доволі сумбурний, де все звалено до купи – праведне з грішним, військова справа з «традиційними духовно-моральними цінностями російського суспільства», освоєння Арктики з демографічними проблемами.

Якщо у вас є вільний час і міцні нерви – то можете прочитати цю «стратегію» тут.

Але чому цей дивний документ викликав таку хвилю обговорення і в самій РФ, і за кордоном?

А все тому, що в це звалище слів, що виконують функцію димової завіси, – вмонтовано дві дуже чіткі тези:

  1. РФ оголошує своїми ворогами США, НАТО і «колективний Захід».
  2. РФ остаточно повертає на схід і орієнтується на Китай.

У попередніх редакціях «Стратегії Національної Безпеки РФ» говорилось загальними словами про те, що бувають непорозуміння між РФ та окремими країнами (не називаючи ці країни), згадувалося і про санкції, як елемент непорозумінь, висловлювалися надії на «плодотворну співпрацю» з країнами Євросоюзу та НАТО, та інші слова, що нічого не значать.

Тепер про протистояння з Заходом та про орієнтацію на Китай сказано чітко.

В принципі, для нас в «Народному Оглядачі» це не було несподіванкою. Ми вже багато років попереджаємо про повзуче російське-китайське зближення і потенційну можливість побудови «континентального блоку» і його небезпеку для України. Писали ми і про експансіоністські нахили Китаю. І про дії Китаю зі знищення острівка свободи – Гонконгу.

Цікаво, що протистояння США-Китай стало відкритим в останні кілька років – то цього Китай тихо вів свою підривну діяльність, крав інтелектуальну власність, корумпував окремих європейських та американських політиків. Президент Трамп відкрито сказав «Досить!» – і почалася нова фаза міжнародних стосунків.

І от саме в цей момент РФ вибирає: на чиєму боці бути? І вибирає Китай.

Фактично ми маємо заявку на побудову двополярного світу, де одним полюсом будуть США і країни «колективного Заходу», а другим – Китай та його сателіти. При тому треба пам’ятати китайський характер: у Китаю нема союзників, є або сателіти (чи васали), або господар над Китаєм. І Росія сповідує ту саму психологію, от тільки якщо хтось ще думає, що РФ буде тут головною – той глибоко помиляється. Головним буде Китай.

До речі, ось запис нашої передачі у червні 2017, де ми розбираємо тенденції розвитку Китаю, говоримо про небезпеку для України зв’язуватися з Китаєм і про те, що нам варто в азійському регіоні орієнтуватися на Японію.

Тому зараз дуже дивним є прагнення «зеленої влади» раптом переорієнтуватися з «колективного Заходу» на Китай. Та й ще одночасно з підписанням «Стратегії Національної Безпеки РФ».  Фактично спробувати перебігти з західного табору на інший бік великого протистояння – в один табір з Китаєм та його сателітами і неоколоніями, включно з Росією.

До речі, Японія в цьому глобальному протистоянні вибрала сторону колективного Заходу. Не тільки морально, але й військово. Після другої світової війни військова доктрина Японії будувалася на використанні обмежених сил самооборони тільки всередині країни у випадку військової агресії ззовні. Але військові ігри Китаю примусили Японію переглянути доктрину. Японія зараз розробляє найсучасніші озброєння, знято формальну заборону на використання сил самооборони за кордоном. А 5 липня віце-прем’єр Японії Таро Асо (麻生太郎) відкритим текстом заявив, що у випадку нападу Китаю на Тайвань Японія не буде стояти осторонь, а буде разом з США захищати Тайвань.

Отже, поява нової «Стратегії Національної Безпеки РФ» фіксує нову геополітичну реальність – перехід світу у двополярну фазу, чого так довго бажали російські квасні патріоти. От тільки в цьому двополярному світі Росія буде не полюсом, а «молодшим братом» Китаю.

Додатково: Дивний союз гієни і панди: перспективи взаємодії Росії та Китаю в побудові Великого Мордору (+аудіо)

Наші інтереси: 

Перехід Росії "під руку" Китаю – загроза Україні, Європі і всій західній цивілізації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

млявий-млявішає, дрібний-дрібнішає.РаДіє

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

млявий-млявішає, дрібний-дрібнішає.РаДіє

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Отже, чекаємо ще на приєднання Німеччини со союзу Росії та Китаю...Цікаво, як вона буде виходити з НАТО? Та, позбуватися військових баз США в себе?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Це є довгоочікуване повернення до Золотої орди, звідки Московія і вийшла.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Китай же ніколи не був у складі Золотої Орди. Але, він також був звойований нащадками Чингіс-хану, і в ньому також панували подібні звичаї та закони.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!