Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нова соціальна мережа GETTR починає працювати 4 липня – в День Незалежності США

Категорія:

Спецтема:

Дональд Трамп підтримав народження нової соціальної мережі і оголосив своїм прихильникам про її створення під час подкасту Rubin Report кілька днів тому.

Мережу запускає колишній радник Дональда Трампа Джейсон Міллер (Jason Miller), а консультантом проекту виступає колишній прес-секретар кампанії Трампа Тім Мерто (Tim Murtaugh).

GETTR оголошує свою місію як «боротьба з культурою скасування (cancel culture), пропаганда здорового глузду, захист свободи слова, виклик монополіям у соціальних мережах та створення справжнього ринку ідей». Офіційно  GETTR буде запущений 4 липня о 10:00, але вже зараз він працює в бета-версії. Додаток GETTR вперше з’явився в магазинах додатків Google та Apple ще у середині червня і був нещодавно оновлений. Опис GETTR в магазинах додатків називає його «соціальною мережею без упереджень для людей у всьому світі». Додаток має оцінку «M» для дорослих, тобто рекомендується для користувачів від 17 років. Мережею можна користуватися в додатках на iOS або Android або за допомогою веб-версії. Соцмережа по функціоналу дуже схожа на Twitter. Його користувачі можуть підписуватися один на одного, створювати власні пости, робити репости публікацій інших людей. Інтерфейс також подібний інтерфейсу Twitter. А ще  GETTR надає можливість імпортувати свій профіль із Twitter. Ті, хто зареєструється в новій соцмережі під тим самим ім'ям, що і в Twitter, зможуть скопіювати свої пости, а також кількість передплатників.

Поки що не ясно, чи це та сама соціальна мережа, про необхідність створення якої Трамп говорив ще взимку. І чи брав сам Дональд Трамп участь у її створенні, чи він працює над створенням іншої мережі. Але в GETTR є профіль, який підписаний як офіційний аккаунт Дональда Трампа (@OfficialDJT) і група підтримки 45-го президента Сполучених Штатів. Як пояснюють автори мережі, цей аккаунт зарезервований за Дональдом Трампом, а чи брати участь у цій мережі – він вирішуватиме сам.

Нагадаю, у квітні було запущено соціальну мережу Frank, створену прихильником Трампа Майклом Лінделлом (Michael Lindell), відомим у США під прізвиськом «Mr. Pillow» (містер Подушка). Як оголошував сам Лінделл, його мережа не буде конкурентом майбутній мережі Трампа, а буде її доповненням. Після серії хакерських атак на мережу Frank її дію було жорстко обмежено, зараз вона працює скоріше, як набір блогів, причому тимчасово є доступною тільки на території США.

У нас в Україні розвивається проект «Крафтові мережі», завдання якого замість пари монополістів запустити де факто мережу соціальних мереж, «заточених» під різні теми і середовища.


До речі, три роки тому у своїй статті «Після Фейсбуку. Яке майбутнє соціальних мереж?» я писав:

- …зростання зарегульованості та регулярні збої в роботі користувачів призведуть до того, що поступово люди почнуть шукати якійсь альтернативи.
- …у світі почнуть розвиватись різні локальні, національні, професійні та інші мережі. Замість одного монополіста людство отримує так би мовити “мережу соціальних мереж”.

Минулого року події прискорилися. Дональд Трамп підписав указ про запобігання цензурі в Інтернеті. У Сенаті та Палаті представників відбулось кілька слухань, присвячених цій проблемі. Тим часом інтернет-монополісти вели свою війну проти Дональда Трампа, а також і проти консервативних лідерів думок. Багатьох з них забанили і взагалі вилучили з соціальних мереж.

Цього можна було очікувати.  Так само як і наступного кроку: мільйони людей почали шукати альтернативу.

Наші інтереси: 

Зростання кількості та різноманіття соціальних мереж сприяє уникненню цензури з боку інтернет-монополістів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Ура! Події збалансовуються!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Ура! Події збалансовуються!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Справжня особиста свобода неможлива без свободи вибору. Тут Трамп молодець.