Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Білецький і Кривонос запропонували свій план звільнення окупованих територій

Презентацію плану організував Інститут національного розвитку. Презентований план з деокупації та реінтеграції окупованих територій Донбасу та Криму буде переданий до Кабінету міністрів України. Раніше за участі Національного Корпусу у Києві, Львові та Харкові відбулись круглі столи на тему: «Шляхи деокупації Криму та Донбасу».

23 червня у Києві колишні командири військових підрозділів, ветерани та експерти представили план дій з деокупації та реінтеграції окупованих територій. Чим далі, тим менше шансів для ефективної реалізації будь-якого плану з деокупації й реінтеграції ОРДЛО та Криму. Все більшою стає вірогідність поширення цієї гангрени вглиб держави, зазначив лідер Національного Корпусу, засновник полку «Азов» Андрій Білецький.

Під час свого виступу він зазначив, що деокупація має здійснюватись, зважаючи на ключові фактори: військова складова, зовнішньополітичні обставини, економічний потенціал країни та морально-психологічний стан суспільства. Який шлях деокупації обрати країні – дипломатичний, військово-дипломатичний чи військовий – залежать від стратегічної ситуації. Він додав, що необхідно готуватись до кожного з них. Втім, найреалістичнішим Білецький назвав військово-дипломатичний шлях деокупації.

«Коли Україна, модернізувавши свою економіку, модернізувавши й створивши потужні Збройні сили, ППО, ВПС, військово-морські сили, РСМД, і, можливо, якщо буде треба, повернувши ядерну зброю, буде готова нанести Росії такі втрати, які втримають її від безпосереднього втручання в українську операцію на Донбасі», – заявив він.

 Білецький наголосив на тому, що в перші декілька років після деокупації Україна не зможе дозволити проведення виборів на цих територіях, оскільки весь цей час формування світогляду людей, зокрема, молодого покоління, відбувається винятково в російському терористичному квазідержавному медійному полі й дискурсі.

Відповідальність за економіку, соціальну, комунальну й гуманітарну складову на цих територіях мають взяти на себе військово-цивільні адміністрації і Україна повинна підготувати ці кадри. А колаборанти мають понести відповідальність за співпрацю з ворогом.

«Люди, які тримали в руках зброю, які були частиною окупаційних адміністрацій, повинні пройти через закони про колаборантів, вони повинні бути обмежені в правах на значний час. Люди, які скоювали злочини, повинні, безумовно, отримати тюремні вироки», – сказав він.

Генерал-майор Збройних сил України в запасі Сергій Кривонос у своїй доповіді сказав про важливість повного оновлення стратегії воєнної безпеки України із доповненням її головної мети підготовкою до звільнення окупованих територій. Також він наголосив на тому, що одне з важливих питань, яке за роки війни так і не вдалося вирішити, – це питання переозброєння.

«Нам необхідне виробництво на нашій території, і якщо цього немає, то ми залежні від інших країн у такий складний час. Азербайджан довго готувався до війни, втім на 35-й день вони вже почали відчувати снарядний голод. І ми повинні зрозуміти, що у нас та сама проблема», – пояснив він.

За словами Кривоноса, держава має провести складну роботу з модернізації та перепідготовки армії, очищення складу ЗСУ, НГУ й СБУ від нелояльних до України та корупційних елементів, а також формування дієвої та надійної територіальної оборони країни.

«Що може зупинити нашого агресивного сусіда? Розуміння того, що там, куди він сунувся, його будуть чекати підготовлені, треновані й мотивовані люди, які під керівництвом держави спроможні організувати систему, яка абсолютно унеможливить безкарну діяльність розвідувальних груп, сепаратистських підрозділів РФ», – сказав він.

У презентації плану також взяли участь Микола Кравченко, директор Інституту національного розвитку – він розповів про гуманітарну складову підготовки до деокупації та реінтеграції, Максим Жорін, керівник Центрального штабу Національного Корпусу, 3-й командир полку «Азов» говорив про дипломатичний чинник у процесі деокупації та реінтеграції. Керівник відділу економічних досліджень Інституту національного розвитку Олександр Чупринюк представив економічне підґрунтя деокупаційних та реінтеграційних процесів.

 

Джерело: офіційний сайт Національного корпусу.

Наші інтереси: 

Військові і реальні бойові командири повинні йти у політику і керувати державою. Ситуація вимагає. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Крим і Донбас - це баласт, який Україна вчасно скинула. Про звільнення окупованих територій можна буде говорити лише після оздоровлення України. Але планувати треба вже зараз – і добре, що є люди, які цим займаються.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Крим і Донбас - це баласт, який Україна вчасно скинула. Про звільнення окупованих територій можна буде говорити лише після оздоровлення України. Але планувати треба вже зараз – і добре, що є люди, які цим займаються.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Василь Базилев.
0
Ще не підтримано

На мою думку, Швейцарська модель захисту і Українська історична здатність самоорганізації найкраще підходять нам. Поки що потрібно не забувати про Америку як союзника, але в них теж свої власні національні інтереси

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ключове слово тут "захист". А, якщо території вже відторгнуті, окупованіІ? Тут ніякий захист не допоможе їх повернути. Захист допоможе зберегти те, що залишилось, а для повернення втраченого потрібно дещо зовсім інше. Наприклад, власна ядерна зброя, з дієвими засобами її доставки. Наприклад, нейтронний заряд в декілька кілотон, підірваний над Кремлем - це, для росіян, дуже переконливий аргумент для повернення Криму.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Василь Базилев.
0
Ще не підтримано

Саме так, я тільки про систему захисту країни. Про повернення території не коментував, адже це може бути дуже довга дорога...щоб повертати потрібно мати щось вагоме за поясом :)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Про щось вагоме - цілком згоден:) І, про довгий шлях також...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Василь Базилев.
0
Ще не підтримано

А ще такі Американські організації як Center for European Policy Analysis, where he used to help former Soviet bloc countries rebuild after “the ravages of socialism”

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Добре, що ці військові ветерани об'єднуються і діють для України.
Так, планувати глобально необхідно, беручи під увагу, що мозги окупованого населення московський окупант викривив !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Деокупація цих територій = окупація всієї України

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Що цікаво, план деокупації передбачає спочатку створення ядерної зброї Україною. А, без цього мова про деокупацію - це порожні фантазії. Щоправда, в самому плані про це говориться обережно - "можливо". І, саме створення Україною своєї власної ядерної зброї є головною ознакою її оздоровлення.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!