Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що у Путіна є на Байдена? – The Daily Signal (США)

Категорія:

Спецтема:

Якби Трамп діяв так, як зараз Байден – то ліберальні ЗМІ кричали б «зрада!» і доводили б, що в Путіна є компромат на Трампа. То чому вони не кричать так зараз?

Лише кілька місяців тому адміністрація Байдена стверджувала, що трубопровід для природного газу від Росії до Німеччини «Північний потік 2», що зараз будується – це «поганий проект», який  «загрожує Україні та Східній Європі».

У той час прес-секретар Білого дому Джен Псакі (Jen Psaki) зазначала, що будь-який новий трубопровід, що транспортує викопне паливо на континенті, «суперечить власним цілям Європи в галузі енергетики та безпеки».

Цього тижня Axios повідомив, що Президент Джо Байден збирається скасувати санкції проти великої компанії, яка будує трубопровід, а також проти її генерального директора Маттіаса Варніга (Matthias Warnig), колишнього агента Штазі і колеги Путіна.

Якщо відкласти в сторону дебати про те, чи є користь від такого рішення, то стримана реакція на скасування санкцій ще раз демонструє, що істерія про «змову з Росією», яка буяла в ЗМІ та у політичному житті протягом майже п’яті років – була свідомим намаганням сплести брехню.

Демократи безсоромно гойдалися в питанні політики щодо Росії. І справа не тільки в тому, що особи, які формують зовнішню політику Байдена, висміювали сенатора Мітта Ромні (Mitt Romney, республіканець, штат Юта) за попередження про російські геополітичні загрози.

Ще до того, як Президент Барак Обама попросив Дмітрія Мєдвєдєва, прислужника російського Президента Владіміра Путіна, «передати Владіміру» свою обіцянку «бути гнучким в питаннях протиракетної оборони» - США вже скасували продаж американських систем протиракетної оборони нашим союзникам у Польщі та Чеській Республіці.

Саме Обама два роки намагався не пропустити «закон Магнітського». Саме Обама дозволив Росії безкарно діяти в Сирії, захищаючи перспективу угоди з Іраном.

Саме Байден, а не «товариш Трамп» виступав за «перезавантаження» і капітулював перед Росією при її вступі до Світової організації торгівлі. «Президент Обама визначив членство Росії в СОТ головним пріоритетом відносин між Росією і США в 2011 році», - пояснював Білий дім.

Про все це було забуто, коли ЗМІ вирішили, що американську демократію вкрали трохи реклами у Facebook та кілька ботів у Twitter. А тим часом адміністрація Трампа розблокувала продаж летальної зброї Україні, включаючи протитанкові ракети.

Саме Президент Дональд Трамп відновив продаж систем протиракетної оборони Patriot до Східної Європи і продовжував вводити санкції та інші заходи. Саме Трамп відмовився продовжити односторонню угоду про контроль над озброєннями. Зараз Байден збирається відновити цю угоду на п'ять років.

Можливо, зараз в інтересах Німеччини побудувати газопровід, а в наших інтересах - залишатися осторонь енергетичних рішень Європи. Ну що ж, я готовий з цим погодитися. Якщо Німеччині зручно отримувати пальне від російської клептократії, то хто ми такі, щоб читати нотації Німеччині, якщо ми самі зараз збираємося надати теократичному режиму в Ірані можливість вільного продажу нафти.

От тільки не треба при тому забувати, що «Північний потік 2» не тільки збагачує Путіна та зміцнює його владу, але й прямо суперечить байденівським заявам про те, що саме «кліматична криза» є пріоритетом в  його зовнішньополітичних рішеннях.

Німеччина зараз на середині шляху до повної відмови від ядерної енергетики. І цей газопровід критично завадить їй досягти цілей Паризької кліматичної угоди. Ну а ця угода, до якої Байден приєднався одним зі своїх перших президентських указів, знову такі грає на користь Росії, яка просто ігнорує незручні цілі зниження викидів вуглекислого газу.

Важко також не помітити, що звістка про зняття санкцій з’являється лише за тиждень після російської кібератаки, яка зупинила потужний трубопровід «Colonial Pipeline», що призвело до дефіциту палива на сході США, - за що Байден подарував Путіну пробачення, замість того, щоб провести розслідування.

Це той самий Президент, який зупинив будівництво нашого трубопроводу «Keystone XL pipeline», що коштувало нам тисяч робочих місць.

Зняття санкцій скоріш за все покликані послабити напруженість напередодні сьогоднішньої зустрічі в Ісландії між державним секретарем Ентоні Блінкеном та його російським колегою Сергієм Лавровим. Але на тлі істерії «зради на користь Росії», що панувала останні п’ять років, сьогоднішні новини виглядають повним сюрреалізмом.

У сьогоднішньому відеовипуску Блумберга «Balance of Power» (баланс сил) я почув, що засідання Арктичної ради є другим шансом Президента на «перезавантаження», завдяки якому «Джо Байден і Владімір Путін зможуть пожвавити американо-російські відносини, які були в глибокій кризі в останні роки».

Ну і як це може бути після чотирьох років проникнення Путіна в Білий дім? Трамп, який є нібито  російським активом з 1987 року, напевно став для Кремля великим розчаруванням.

Безсумнівно, що подібна поведінка  Трампа викликала би шалений рев «зрада!» від «журналістів», які все ще населяють кабельні мережі новин. Вони б почали вголос міркувати, який компромат має Путін на Трампа.

Байден сказав чимало різких слів про Путіна – називав його «злом» і «вбивцею» (правда, правда!) – але немає жодних доказів того, що його політика відносно Росії є більш сувора, ніж політика Трампа. Насправді за багатьма ознаками вона виглядає зовсім не такою.

Джерело: David Harsanyi "What Does Putin Have on Biden?" – The Daily Signal, May 21, 2021

Переклав Володимир Щербина

 


Девід Харсані (David Harsanyi) – американський журналіст, автор низки книг з політології. Публікується у провідних медіа, зокрема «Wall Street Journal», «New York Post», «Washington Post» тощо. Кілька років був редактором «The Federalist». Його регулярно запрошують на телепередачі провідних телеканалів: «Fox News», «CNN», «MSNBC», «NPR», «ABC World News Tonight» тощо.

Наші інтереси: 

Байден гучно говорить, але насправді не діє. В той час як Трамп називав усіх ворогів "гарними хлопцями", але при тому діяв і "ставив їх на місце".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Лицемірство, або колаборація. Іншої відповіді нема. Західні "демократи" десятиліттями виловлюють Мордор з біди. Якби це був лише страх перед "могутньою Росією", то намагалися би підсилити Балтико-Чорноморську вісь, як це робив президент Трамп. Світле майбутнє - тільки з Міжмор'ям вільних республік довкола України.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Лицемірство, або колаборація. Іншої відповіді нема. Західні "демократи" десятиліттями виловлюють Мордор з біди. Якби це був лише страх перед "могутньою Росією", то намагалися би підсилити Балтико-Чорноморську вісь, як це робив президент Трамп. Світле майбутнє - тільки з Міжмор'ям вільних республік довкола України.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, хто саме з американців зараз зрозумів, хто ж насправді продає існтереси США? Мабуть, таких дуже мало...Бо всі, хто був здатен це зромуміти, вже зрозуміли це раніш. І, тим не менш, вони, майже всі, спокійно залишаються сидіти вдома...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!