Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Розумієтеся на математиці? – ви расист і сексист! Лівацьке божевілля в США набирає обертів

Категорія:

Світ:

У школах Каліфорнії пропонується впровадити в математичну освіту антирасистську та антисексистську підготовку.

mathematics2019.jpg

Gregory Johnston | Dreamstime.com

Півтора роки тому я переклав і опублікував у «Народному Оглядачі» статтю американського економіста Лі Оганяна про стан викладання математики в школі. У статті він звертав увагу на те, що раніше в Каліфорнії була своя система викладання математики в школі, розроблена на кафедрі математики Стенфордського університету.

Але у 2010 році в США був уведений в дію «Common Core» - загальнодержавний стандарт програми з «мистецтва англійської мови» (знання лінгвістики, літератури та вміння використовувати мову)  та «математики». Common Core встановлює вимоги, що саме має знати учень по закінченні кожного року навчання у державній школі.

Common Core був введений і в Каліфорнії, і з того часу фіксується постійне зниження знання математики каліфорнійськими школярами.

Але ще більше схвилювала Лі Оганяна інформація з іншого західного штату – Вашингтону. Там у місті Сіетл на уроках математики в школі почали викладати, що «математична освіта є расистською», що «математичні знання були привласнені західною культурою», що «західна математика використовується як інструмент влади та утиску, вона позбавляє кольорових людей і громади громадянських прав», «західна математика обмежує економічні можливості кольорових» та інші нісенітниці. У своїй статті пан Оганян застерігав освітян Каліфорнії від повторення цього дурного кроку.

Думаєте, до нього прислухалися? Аж ніяк. Департамент освіти Каліфорнії вніс пропозицію починаючи з 2021 року змінити викладання математики у школах. Комітет, який працює над проектом документа, розглядає отримані зауваження та пропозиції, подані в першій період дискусії, внесе до нього зміни, а потім винесе його на другий 60-денний раунд публічних коментарів у червні 2021 року.

«Математична освіта в США спочатку була структурованою …. підготувати привілейованих молодих білих чоловіків до вступу в елітні коледжі». «Вчителі повинні працювати свідомо, щоб протистояти расистським або гендерним уявленням про досягнення математики». За словами авторів документу, коріння системного расизму та сексизму в США вторглися в математику, і це є основною причиною того, чому так багато каліфорнійських школярів сильно відстають у рівні математичних знань. І для того, щоб це виправити, в математичну освіту має бути впроваджена антирасистська та антисексистська підготовка.

Наскільки відстали каліфорнійські діти? Лише 10 відсотків чорношкірих школярів та лише 15 відсотків школярів-латиноамериканців мають рівень математичних знань, який відповідає вимогам стандарту Common Core. Та більше: менше половини білих школярів мають відповідний рівень.

А от школярі азійського походження сьогодні є найбільш успішними математиками в штаті, і майже дві третини з них відповідають стандартам математичної освіти.

Проте автори пропозиції, які «борються з расизмом в математиці» старанно обходять цей факт і продовжують наполягати, що «математика – це наука для привілейованих білих чоловіків». І тому замість того, щоб покращувати викладання математики – уроки математики будуть заповнювати непотрібними теревенями про «системний расизм».

А ще пропозиція усуває спеціальні програми і заняття для обдарованих дітей. Всі мають бути однаковими. Пропонується якійсь печерний соціалізм. Нагадаю що і в СРСР були спеціальні школи для обдарованих дітей. Є такі й у соціалістичному Китаї. А от каліфорнійські чиновники – проти.

Наші інтереси: 

"Антирасистське" та "антисексистське" божевілля набирає обертів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Робити рівними всіх по знаннях, незалежно від здібностей та працьовитості, на брехливих підставах - ознака диявола. А, створювати ієрархію на основі творчих здібностей та працьовитості - це ознака божественості.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Думаю, що незабаром почнеться білий опір і маятник почне рух у протилежну сторону.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, будуть опиратися люди, яких привчили, ніби від них нічого не залежить, і які мовчать?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Робити рівними всіх по знаннях, незалежно від здібностей та працьовитості, на брехливих підставах - ознака диявола. А, створювати ієрархію на основі творчих здібностей та працьовитості - це ознака божественості.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Мій досвід - більшість людей не здатна оволодіти математичними знаннями у значному обсязі.
Відсоток нездатних різний для різних етносів. Це і є природне підгрунтя для лівацького божевілля.

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

До речі, перше твердження в назві цієї статті є абсолютно вірним! Бо, люди, які добре розуміються на математиці, є, переважно, прибічниками здорового глузду.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Серед населення Землі для дітей диявола найнебезпечніша біла раса. Серед представників білої раси найнебезпечнішими є ті, хто знає математику.
У кожній науці стільки науки, скільки в ній математики. (Е. Кант)
Все піддавай сумніву. (Р. Декарт)
Я думаю, отже я існую. (Р. Декарт)
Аналітичність і незалежність мислення - ось найбільша небезпека для дітей диявола.