Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Флорида починає боротьбу проти інтернет-монополістів

Днями конгрес штату Флорида ухвалив законопроект, який спрямований на боротьбу з Big Tech (великі технологічні компанії, інтернет-монополісти) шляхом покарання платформ соціальних мереж за те, що вони «банять» окремих політиків.

Законопроект SB 7072 ухвалений сенатом штату 23 голосами проти 17 та палатою представників штату 77 голосами проти 37. Очікується, що у найближчі дні цей законопроект підпише і губернатор штату – і з цієї хвилини законопроект вступить у дію.

Закон передбачає покарання компаній, котрі блокують на своїх платформах політиків – і таким чином впливають на вибори у штаті.

Законопроект поширюється на компанії, що мають понад 100 мільйонів користувачів щомісяця – і таким чином під його дію потрапляють Facebook і Twitter.

Відповідно до законопроекту, ті соціальні мережі, що «банять» політиків, мають бути оштрафовані на 250 тисяч доларів за «бан» політика з Флориди та на 25 тисяч доларів за «бан» інших політиків загально американського масштабу.

«Цей законопроект зачіпає 22 мільйони  мешканців Флориди і захищає їх права відповідно до першої поправки» - каже депутат палати представників Флориди Джон Снайдер (John Snyder).

Відомо, що чимало флоридських республіканців (і не тільки флоридських), включно з губернатором Флориди Роном ДеСантесом (Ron DeSantis) давно звинувачують інтернет-монополістів у спробах «затулити пельку» консервативним політикам. Критика посилилася після того, як кілька інтернет-монополістів назавжди «забанили» Дональда Трампа та низку провідних республіканських політиків.

У законопроекті є ще цікаве положення: він вимагає від соціальних мереж оприлюднити повністю «стандарти, порушення яких викликає бан».

Напевно, багато хто з вас потрапляв у ситуацію, коли соціальна мережа відправляла вас «у тимчасовий бан» з формулюванням «за порушення стандартів мережі», при тому, що саме було порушено – доводилося гадати.

Тепер новий законопроект штату Флорида вимагає оприлюднити ці «стандарти». А якщо їх буде оприлюднено,  то багато «банів» можна буде оскаржити в суді.

 

Наші інтереси: 

Інтернет-монополісти "зірвали різьбу", і тепер почався процес протидії створенню в США цифрового концтабору за китайським зразком.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ось, нарешті і проявився здоровий глузд у можновладців! Це дуже добре! Але, лише у флоридських, а не українських. Нажаль.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ось, нарешті і проявився здоровий глузд у можновладців! Це дуже добре! Але, лише у флоридських, а не українських. Нажаль.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

ЗНАМЕНИТО ! Це і виведення на поверхню злодіїв, які ховали свої злочини у каламутних водах, і відшкодування, і втрата довір’я від самих гобітів, і примушення відповідати за свавілля !!!

І Якщо таке право спрацює в одному штаті, то це прецедент, і як снігова куля перекотиться на інші суходоли.

А сьогодні все швидко міняється, тож незадовго дійде і до України.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !