Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Настав час збирати березовий сік, багатий на кальцій, натрій, магній та залізо

Світ:

Спецтема:

Завдяки органічним кислотам, фітонцидам та іншим елементам сік має протимікробні й протизапальні властивості. Цей природний напій – відмінний сечогінний та очищуючий засіб. Тому якщо ви хочете влаштувати собі детокс-розвантаження, очистити лімфу, вивести з організму токсини, кращого природного напою, ніж березовий сік, годі й шукати.

21040802.jpg

Фото: сайт medgid.com.ua

Березовий сік також є прекрасним засобом для поліпшення стану шкіри та боротьби з целюлітом. Він робить шкіру більш гладкою, підтягує її, виводить з організму зайву рідину, пише Сьогодні.

Корисний березовий сік при будь-яких запальних і інфекційних процесах: застуді, ангіні та інших захворюваннях органів дихання.Також сік добре підтримає наші нирки, печінку, шлунок, серце, зменшуючи в тканинах запальні процеси.

Коли ж з'являється березовий сік?

Все залежить від погоди та приходу весни. Збір соку зазвичай відбувається з кінця березня і до початку травня.

У 2021 році в Україні весна не рання і тепла, як в минулих роках, тому зараз саме час для збору березового соку. 

І поки бруньки ще не набрякли, саме час збирати березовий сік. Коли почнуть щосили набухати бруньки на деревах, буде вже пізно. Отже, зараз – саме час відправлятися за березовим соком.

А ось про закінчення збору соку "розкажуть" набряклі бруньки та перші листочки, які з'являються на березі – в цей час сік втрачає свої цінні властивості.

Можна вибратися до лісу, знайти тонку берізку з окружністю не більше 30 см. Вибирайте дерева, які ростуть на сонячних галявинах, а не в тіні. Зробіть в стовбурі укол шилом: в місці проколу виступить крапля соку, значить, дерево підходить.

Вдома березовий сік краще зберігати в холодильнику – в скляній тарі або спеціальних зіп-пакетах (з застібками).

Щоб березовий сік приніс максимум користі, приймайте його через 30 хвилин після їжі. Не потрібно пити сік на тщесердце, оскільки в ньому є кислоти і дубильні речовини, що можуть викликати подразнення слизової оболонки. Також не додавайте в березовий сік лимон, м'яту та інші компоненти – інакше ви отримаєте просто напій для втамування спраги, а не цілющий еліксир. На день рекомендується випивати не більше 2-х склянок (500 мл) березового соку.

Наші інтереси: 

Знати, які дари дає нам природа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

стою на захисті дерев, поряд з Творцем Усесвіту, проти зазіхань дикунів

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

стою на захисті дерев, поряд з Творцем Усесвіту, проти зазіхань дикунів