Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Сколотський родовід Анахарсіса – славетного мудреця прадавньої України

Арії – це шляхетні, енергійні, справедливі, благородні, королівські, красиві, ярі люди, які усвідомлюють себе втіленими божественними сутностями. Такими були сколоти. Але вже багато десятиліть нам нав'язують думку, що це дика орда, яка прийшла із Персії-Ірану в 7 ст. до Р.Х. і, здолавши кіммерійців, установила тут своє панування, гноблячи довколишнє населення. Це все вигадки!

210322anaharsis.jpg

Анахарсіс, Анахурс – скіфський мудрець
Анахарсіс, Анахурс (остання чверть VII – середина VI століття до н. е.) – напівлегендарний скіфський мудрець

Ще в 1 ст. до Р.Х. римський історик Помпей Трог писав: 

«Сколоти – це найстарша нація світу».

«Сколотська (скитська) нація уважалася за найбільш стародавню у світі, хоч між сколотами і єгиптянами відбувалися довгі суперечки, котра з націй старша» (Вийшло, що Сколотія, бо мала більші природні багатства (чорнозем, густа мережа водних чистих рік), що були більш пригожі для первісних людей, ніж щойно штучно створені канали в Єгипті).

«Вони завоювали Азію і наклали на неї трибут – невеликий, радше як символ визнання їхнього завоювання після перемоги (зверніть увагу, вони не визискували підкорені землі й не здійснювали геноцид, як московити – А.Г.). Азія платила цей трибут 1500 років, аж поки король Нінус (3000 до Хр.) не відмовився платити цю данину», тобто сталося це за 4500 літ до Хр.».

«У Помпея Трога нема навіть найменшої згадки чи натяку про походження сколотів з Азії (чи Ірану)» (В. Паїк «Корінь безсмертної України та українського народу»).

Як бачимо, історія сколотів сягає коренями до Трипільської доби українського народу. Ознайомлення же із родоводом Анахарсіса дозволяє в черговий раз зрозуміти, чому українську мову так нищили. Адже вона відкриває безліч секретів.

«Поляк Михайло Красуський 1880 р. в книжці «Древность малороссийкого языка» дійшов висновку: «Займаючись тривалий час порівнянням арійських мов, я дійшов переконання, що малоросійська мова не тільки старіша від усіх слов’янських, а й санскритської, грецької, латинської та інших арійських» (С. Піддубний «Українська мова – мова вільних людей»).

А ось що розповів Геродот про родовід Анахарсіса:

«Анахарсіс був дядьком скитського царя Ідантирса-Ідантура (ІдАНТирса), сином Інураса (ІнурАСА), внуком Ликаса (ЛикАСА) і правнуком Спаргапа (СпАРгапа)...». («Історія України, написана в V ст. до нашої ери Геродотом»).

Як бачимо, у кожному імені є яскраво виражені корені, які є символічними саме для української мови й нашого народу. Ас – як ми знаємо, це бог; Асія – країна богів. А про АРІЇВ ми вже говорили.

Наша історія – давня і багата, і ми повинні досліджувати її, вивчати та любити.

Наші інтереси: 

Досліджуємо українську традицію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Друзі, пишіть свої думки! Вони допомагають розвиватися.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Друзі, пишіть свої думки! Вони допомагають розвиватися.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Якщо подивитись статті вікіпедії про скіфів-сколотів, то джерела там переважно московською мовою. Чи можемо ми їм довіряти?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Написання власних статей – чудовий спосіб самоосвіти!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Андрію, продовжуй своє дуже цікаве дослідження !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !