Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 14

Паска – це арійський Новий рік. Святкуймо, радіймо, перемагаймо! (+аудіо)

Категорія:

Що гостріша криза, бо більший інтерес до Арійської Традиції. А все тому, що індустріальна цивілізація критично відхилилася від природного порядку, відтак переживає розпад. Сенс нинішньої кризи – повернення до природного порядку. Але де взяти знання про цей природний порядок? Вони заховані в Арійській Традиції, тобто в божественному, шляхетному перéданні (від слова «Ар» – імені внутрішнього бога).

Аудіоверсія: 22 березня – Арійський Новий Рік. Святкуймо, радіймо, перемагаймо!

Актуалізація Арійської Традиції

Попереднє Велике Відновлення Порядку відбулося в ході розпаду старого світу і заснування нового світу в середині 6 тисячоліття до н.е. – напередодні Циркумпонтійської катастрофи (Великого Потопу). Арійська Традиція вказує на «офіційну дату» сотворення нового світу – 5508 рік до н.е. Цей новий світ відомий під назвою Арійська цивілізація, оскільки його носії називали себе аріями – божественними, шляхетними, ярими, сонячними. Про первинний етап її розвитку розповідає Трипільська археологічна культура, найдавніші артефакти якої датуються 55-им століттям до н.е., що збігається і з часом Великого Потопу, і з датою «сотворення світу» у 5508 році до н.е. 

Оскільки Арійська Традиція містить інформацію про відновлення порядку попереднього циклу, то її значення різко зростає в умовах нинішнього всезагального розпаду. Досліджуючи творення попереднього світу, ми отримуємо підказки про те, як творити новий світ. Звідси такий загострений інтерес до Арійської Традиції. Ми її пізнаємо за допомогою народних звичаїв, сакральних і літературних текстів, давніх артефактів, археологічних знахідок.

Найголовнішим звичаєм Арійської Традиції є святкування Арійського Нового Року на весняне рівнодення 22 березня. До весняного рівнодення тривалість ночі переважає над тривалістю дня, а після нього – «день перемагає ніч». Тому весняне рівнодення і прив’язаний до нього Новий рік – це перехід від панування ночі до панування дня. Новий Рік – це символічна перемога Світла.  

Чому на весняне рівнодення?

Тому, що в цей короткий період тривалість ночі дорівнює тривалості дня, відтак Земля перебуває у стані рівноваги. У природі виникає стан особливого спокою і гармонії. Це створює найкращу ситуацію для того, щоб заспокоїтися, правильно зорієнтуватися і започаткувати розвиток у бажаному напрямку. Тому Новий Рік значною мірою визначає перебіг усього наступного року. Куди пустиш стрілу, туди вона й полетить. Для того, щоб життя протягом наступного річного кола пройшло успішно та гармонійно, потрібно зустріти Арійський Новий Рік у радості, достатку, з гарними друзями, зі смачною їжею, з музикою і подарунками.

Чому саме 22 березня?

Тому що число 21 в Арійській Традиції символізує завершення циклу, а число 22 – початок нового циклу. Арії уважно стежили за тим, щоб календарна дата 22 березня припадала саме на момент весняного рівнодення. Якщо ж виявляли розбіжність, то календар підлаштовували до цієї сонячної події. Наприклад, у 325 році під час проведення Нікейського собору з’ясувалося, що весняне рівнодення припало на 19 березня. Для виправлення календаря вирішили, що наступний день матиме число 22.  Подібним чином у 1582 році, згідно з декретом папи Григорія XIII, після 4 жовтня настало 15 жовтня: Григоріанський календар також узгоджував календарний перехід 21–22 березня з весняним рівноденням. 

Новий рік у Добрій Новині

Найважливішим джерелом знань про Арійську Традицію є «Добра новина Ісуса Хреста, сина Божого» – Євангеліє.

По-перше, цей документ написано два тисячоліття тому.

По-друге, його створено у формі, стійкій до фальсифікацій і спотворень.

По-третє, його головне завдання якраз і полягає у відновленні Арійської Традиції як дороговказу для Відновлення Порядку.

Оскільки головним ритуалом арійського календаря є Новий Рік, то Добра Новина приділяє найбільше уваги саме цьому святу. Для позначення астрономічної події ПЕРЕХОДУ – від «темряви до світла», від старого до нового річного кола  – Євангеліє вживає слово «паска», яке буквально означає «перехід». Тобто євангельське слово «Паска» треба читати як «Новий Рік».

Подія святкування Арійського Нового Року описана в оповіданні, відомому під умовною назвою «Таємна вечеря». Це святкування відбулося на весняне рівнодення у четвер 22 березня 31 року н.е., тобто в перший день нового річного циклу за арійським календарем: «Першого дня, коли треба було Паску (Новий Рік) святкувати, приступили учні до Ісуса й питають: Де хочеш, щоб ми пішли і приготували тобі Паску?»

Як святкувати Новий рік

У цьому питанні Добра Новина не обмежує свободу творчості, а лише звертає увагу на чотири принципові моменти.

По-перше, до святкування Нового року треба підійти в чистоті, тому до 22 березня відбувається 40-денний Великий Піст, тобто Велике Очищення (слово «пісний» означає «чистий», без домішок). Йдеться про впорядкування житла і всього свого життєвого простору, оздоровлення плоті за допомогою чистого харчування та правильного чергування фізичної активності та сну, просвітлення душі-психіки (з її емоціями та інтелектом), а також оновлення духу (з його намірами, цілями, світоглядом, цінностями) .  

По-друге, напередодні або під час святкування здійснюється освячення водою будь-яким доступним способом: Іван Хреститель зачерпував рукою воду з Йордану і поливав нею прочан, Ісус помив ноги апостолам, священники на свято Паски окроплюють людей свяченою водою за допомогою кропила.  

По-третє, має бути багатий стіл з найкращою їжею, гарна дружня компанія, радість, краса і достаток. Євангеліє розповідає про «велику світлицю, вистелену килимами», «коли ж настав вечір, прийшов Ісус з дванадцятьма учнями і сів з ними до столу». З Євангелія також дізнаємося, що Ісус з учнями співав славні – пісні високого духовного змісту на славу Божу.

По-четверте, оскільки святкування Нового Року задає напрямок наступного розгортання подій, його застосовують для успішного започаткування нових справ. Згадаймо, що попереднього року, ймовірно на свято Купайла (свято «куп», тобто громад), Ісус заснував організацію своїх учнів, створивши для цього оргструктуру з 12 апостолів. На Новий Рік (Паску) Ісус перетворив цю апостольську структуру на братство, іншими словами – перетворив організацію на соціальний організм. Для цього він здійснив два «організаційні» ритуали, попередньо очистивши гурт апостолів-галілеян від Іуди-зрадника.

Організаційні ритуали: коровай і чаша

Ці ритуали не є суто новорічними. Їх можна проводити коли завгодно, проте Новий рік – це найсприятливіший час для започаткування нової справи, переходу до  нового етапу або піднесення на вищий рівень.

Перший – ієрархічний ритуал дарування і вдячності. Він полягає в тому, що гурт духовно близьких людей дарує своєму лідеру коровай. Лідер його куштує, після чого відламує його частинки і роздає кожному члену цього гурту. З одного боку, це ритуал визнання лідерства і творення не формальної, а органічної ієрархії, основаної на любові, пошані, довірі. З другого боку, ритуал символізує те, що громада з любов’ю довіряє лідеру своє напрацювання, а він із вдячністю та відповідальністю розподіляє його між членами цієї громади. У результаті всередині громади вмикається контур любові–вдячності – «вічний двигун» для піднесення у Простір волі.   

Другий ритуал – це включення членів громади у спільне інформаційне поле. Воно досягається шляхом вживання з однієї чаші чистої води або свіжовитисненого соку (фрешу). Сенс у тому, що кожний випиває після кожного, відтак налаштовуються інформаційні канали зв’язку кожного з усіма. В результаті посилюється спроможність членів громади до розуміння одне одного з півслова або й взагалі без слів – телепатично. Це ознака перетворення організації на соціальний організм.

Святкуймо і радіймо!

Як бачимо, Добра Новина дає нам цілком практичні, зрозумілі і доступні настанови для гармонізації життя, формування правильних громад та їх перетворення на соціальні організми. Усе робиться свідомо, дружно, весело й ефективно. Описані вище настанови щодо святкування Арійського Нового Року – яскравий приклад продуктивності Арійської Традиції у творенні нового світу.

Таємна вечеря – святкування арійського Нового року 22 березня 31 року
Таємна вечеря – святкування арійського Нового року 22 березня 31 року
   

Maxima - У Раю

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо Традицію, творимо новий світ. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Щасливого Нового року, Ігоре, вся спільното Народний Оглядач - Дорогі Побратими-Арії!

Дякую, Господи, що маю з ким поділитися цією РАдістю про справжній порядок наших предків, який ми покликані відновити!

Хай гармонія 22-ого березня підсилить наш арійський дух і допоможе нам оновити Україну !

РАдіймо !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Щасливого Нового року, Ігоре, вся спільното Народний Оглядач - Дорогі Побратими-Арії!

Дякую, Господи, що маю з ким поділитися цією РАдістю про справжній порядок наших предків, який ми покликані відновити!

Хай гармонія 22-ого березня підсилить наш арійський дух і допоможе нам оновити Україну !

РАдіймо !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

Навзаєм, шановна Зірко! Приєднуюсь до щирих побажань і хочу нагадати про ще одну захоплюючу традицію.

Святкування Нового Року українці починали завчасно. 17 березя відзначався День Ляль. В цей день випікалися, або вирізалися лялі - жайворонки. Їх чіпляли на палички, прикрашені стрічками, і шли в поле зустрічати перелітних птахів і весну. В полі співали, влаштовували ігри, водили хороводи. Ці рухи по колу, біг і співи наділялися магічними властивостями. Вони наче співзвучали з процесами оновлення, пробуджуючи ріст, що починався в цей час в природі. В цьому радісному святковому русі єдналися простори і часи))

https://www.youtube.com/watch?v=NTwn9AGIcu8

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Юлію, за приємне відео!

Пригадую, як ми в Парижі водили хороводи "гагілки" - до речі, їх далі плекають з новими поколіннями. Це завжди радість, і відчуття самобутности, особливо на чужині!

Якщо французи будь-коли щось співали, то їхні традиції давно завмерли, а з "традиційних" французьких пісень плекають збочені. Тому кожного року вони зупиняються біля української церкви, в центрі Сен-Жермен, подивляючи, що ми цю красу зберегли...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі! Вітаю всіх з Новим роком! Хай він принесе усім нам щастя, здоров'я і багатство! Хай Буде!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Хай здійснюються всі наші світлі, чисті і добрі мрії!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зверніть увагу на те, як розвивалися наші уявлення про ритуали "Тайної вечері". Спочатку думали, що "хліб і вино" – це специфічні новорічні ритуали. І лише тепер з'ясували, що це універсальні організаційні ритуали, які здійснюються тоді, коли організація готова піднятися на нову сходинку свого розвитку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

І "коли організація готова піднятися на нову сходинку свого розвитку", то вже й вияснюється справжній ритуал -- !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!