Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Думайте про щастя з більш практичної точки зору

Майже 20 років тому під час лекції для Школи бізнесу в університеті Флориди один зі студентів поставив Уоррену Баффетту питання: «Якби могли почати життя спочатку, що б ви зробили, щоб воно було щасливішим?»

Баффетт (американський підприємець і філантроп) тоді порадив студентам думати про щастя з більш практичної точки зору: ніхто з людей не зможе прожити життя двічі, але ми можемо стати щасливішими, зважившись на певні зміни у своїй кар'єрі, цілях, фінансах, здоров'ї й відносинах, пише Клубер.

Мільярдер тоді сказав: «Зробити це можна, якщо займатися все життя тим, що вам подобається. Будьте як ті, хто вам подобається. Особисто я працюю тільки з людьми, яким симпатизую. Якби мені запропонували заробити 100 мільйонів доларів, працюючи з хлопцем, через якого у мене зводить живіт, я б відмовився».

«Я закликаю вас вибрати собі роботу до душі. Ви божевільні, якщо будете займатися справою, яка вам не подобається, тільки тому, що вважаєте її хорошою для свого резюме».

Робіть те, що вам подобається. Звучить просто, коли ви мільярдер, але Баффетт завжди займався улюбленою справою, ще задовго до того, як стати багатим і успішним.

Ось, чому ви можете повірити Баффетту і робити те, що вам подобаєтьсяі:

1. Більше можливостей

Люди, які зайняті улюбленою справою, більш відкриті для можливостей і всього нового. Вони готові приймати виклики і йти на ризик, а коли їх спіткає невдача, вони більш стійкі й здатні підійматися після падіння.

2. Відповідність між важливими для вас речами

Займаючись тим, що вам подобається, ви приводите у відповідність свою роботу, цінності та речі, які наповнюють ваше життя пристрастю і сенсом. Це відкриває перед вами нові можливості, показуючи, що для вас важливіше всього в особистому житті й бізнесі.

3. Більше мотивації, яка веде до успіху

Любов до своєї справи підсилює вашу мотивацію вкладати в роботу більше часу. У роботу, якою вам хочеться займатися, а не яку ви зобов'язані робити. Ваше бажання бути більш продуктивними виходить зсередини — з глибокого внутрішнього переконання в тому, що ваші зусилля будуть помітні для тих, заради кого ви намагаєтеся.

***

Коли ви займаєтеся улюбленою справою, вона більше не сприймається вами як робота! А це і є ключ до справжнього щастя. Тому, якщо ви не знаєте, що вам подобається, саме час визначитися.

Наші інтереси: 

Розуміти, що ми прийшли в це життя, щоб бути щасливими. Тож шукаймо те, що нам подобається!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Праця - це радісна робота. Вищий рівень праці - гра. Тому так важлива ігрофікація діяльності і всього життя.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Праця - це радісна робота. Вищий рівень праці - гра. Тому так важлива ігрофікація діяльності і всього життя.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Згадаємо тут ще слова Марка Твена:"Якщо ви займаєтесь улюбленою справою, вам жодного дня не доведеться трудитись". Додам дещо від себе - а, лише, будете грати.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, ось, одним з результатів труду є труднощі. А, як сенсаром звуться задачі, що ставить гра? Грайливостями?!?)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!