Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому Зеленський звільнив генерала Кривоноса, ініціатора системи територіальної оборони

Президент України Володимир Зеленський вирішив звільнити бойового генерала Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО за "політичні інтриги". Кривонос командував обороною Краматорського аеродрому на початку війни на Донбасі та був головним ідеологом створення в Українській армії Сил спеціальних операцій як окремого роду військ.

20071501.jpg

Екс-заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Кривонос. Фото надане Сергієм Кривоносом

У РНБО він потрапив ще за президента Порошенка й нерідко виглядав чужим у системі влади Володимира Зеленського. Він критикував появу Сергія Сівохо у РНБО та Арестовича в Офісі президента, а нещодавно висловив скепсис про ідею глави держави "мобілізувати і чоловіків, і жінок". Багато хто сприйняв це як особисту критику Зеленського, пише ВВС. News.

І ось за кілька днів після тих слів президент Зеленський офіційно звільнив Кривоноса.

Досить неочікуваним було те, що Володимир Зеленський після своєї перемоги на президенських виборах 2019 року залишив Сергія Кривоноса в РНБО.

При цьому Кривонос жорстко критикував обох секретарів Радбезу Зеленського: і Данилюка, і Данилова, яким закидав те, що "перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами".

Та найбільше йому не сподобалася коротка поява Сергія Сівохи у Радбезі, де колишній КВНщик недовго був радником секретаря.

"Слава Богу для пана Сівохи, що я його не побачив за весь час в РНБО. Напевно, його взяли, щоб дискредитувати існуючу владу ще більше, ніж вона на те заслуговує", - казав тоді Сергій Кривонос.

Сергій Кривонос більше півтора року залишався у владі Володимира Зеленського.

І ось 29 грудня Володимир Зеленський звільнив його з РНБО та "направив у розпорядження Міноборони" (що означає, що Кривонос все ще залишається на службі в армії).

Такий крок одразу пов'язали з останніми різкими висловлюваннями Кривоноса: він прокоментував слова Зеленського про можливу загальну мобілізацію у випадку великої війни з Росією: "Держава має виховувати мобілізаційний резерв, і ідеологічно також. Це не за рік досягається. По-друге, ми повинні розуміти, що навіть мобілізувавши людей, їх треба ще навчити. Тому що ми ж не воюємо м'ясом і не кидаємо людей десятками тисяч [на фронт]".

Сергій Кривонос також зауважував:

"Зараз, вибачте, бариги керують воїнами й розповідають воїнам, що їм робити. У нас ментально вже змінили сприйняття нас як захисників, і нами керують ті, хто ніколи зброї в руках не тримав і на фронті не був. Свої дупи відсиджували в тилу у 2014 році, а зараз розповідають, які вони патріоти".

Наші інтереси: 

Розуміти небезпеки політичної некомпетентності нинішньої влади. Розуміти, що влада боїться ідеї територіальної оборони, яку просуває Кривонос.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Один з небагатьох відомих людей, що викликають повагу. Думаю, що він зробить ще багато корисного для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Один з небагатьох відомих людей, що викликають повагу. Думаю, що він зробить ще багато корисного для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Я взагалі здивований, що зелена влада півтора року терпіла у своїх рядах істинного патріота ... Занадто чужим він виглядав на зеленому тлі ... Я так думаю, що пан Кривоніс не надто засмутився з приводу свого звільнення ... Бо хто з нормальних людей хоче мати причетність до того балагану ...

Історія має властивість повторюватись...