Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому Зеленський звільнив генерала Кривоноса, ініціатора системи територіальної оборони

Президент України Володимир Зеленський вирішив звільнити бойового генерала Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО за "політичні інтриги". Кривонос командував обороною Краматорського аеродрому на початку війни на Донбасі та був головним ідеологом створення в Українській армії Сил спеціальних операцій як окремого роду військ.

20071501.jpg

Екс-заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Кривонос. Фото надане Сергієм Кривоносом

У РНБО він потрапив ще за президента Порошенка й нерідко виглядав чужим у системі влади Володимира Зеленського. Він критикував появу Сергія Сівохо у РНБО та Арестовича в Офісі президента, а нещодавно висловив скепсис про ідею глави держави "мобілізувати і чоловіків, і жінок". Багато хто сприйняв це як особисту критику Зеленського, пише ВВС. News.

І ось за кілька днів після тих слів президент Зеленський офіційно звільнив Кривоноса.

Досить неочікуваним було те, що Володимир Зеленський після своєї перемоги на президенських виборах 2019 року залишив Сергія Кривоноса в РНБО.

При цьому Кривонос жорстко критикував обох секретарів Радбезу Зеленського: і Данилюка, і Данилова, яким закидав те, що "перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами".

Та найбільше йому не сподобалася коротка поява Сергія Сівохи у Радбезі, де колишній КВНщик недовго був радником секретаря.

"Слава Богу для пана Сівохи, що я його не побачив за весь час в РНБО. Напевно, його взяли, щоб дискредитувати існуючу владу ще більше, ніж вона на те заслуговує", - казав тоді Сергій Кривонос.

Сергій Кривонос більше півтора року залишався у владі Володимира Зеленського.

І ось 29 грудня Володимир Зеленський звільнив його з РНБО та "направив у розпорядження Міноборони" (що означає, що Кривонос все ще залишається на службі в армії).

Такий крок одразу пов'язали з останніми різкими висловлюваннями Кривоноса: він прокоментував слова Зеленського про можливу загальну мобілізацію у випадку великої війни з Росією: "Держава має виховувати мобілізаційний резерв, і ідеологічно також. Це не за рік досягається. По-друге, ми повинні розуміти, що навіть мобілізувавши людей, їх треба ще навчити. Тому що ми ж не воюємо м'ясом і не кидаємо людей десятками тисяч [на фронт]".

Сергій Кривонос також зауважував:

"Зараз, вибачте, бариги керують воїнами й розповідають воїнам, що їм робити. У нас ментально вже змінили сприйняття нас як захисників, і нами керують ті, хто ніколи зброї в руках не тримав і на фронті не був. Свої дупи відсиджували в тилу у 2014 році, а зараз розповідають, які вони патріоти".

Наші інтереси: 

Розуміти небезпеки політичної некомпетентності нинішньої влади. Розуміти, що влада боїться ідеї територіальної оборони, яку просуває Кривонос.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Один з небагатьох відомих людей, що викликають повагу. Думаю, що він зробить ще багато корисного для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Один з небагатьох відомих людей, що викликають повагу. Думаю, що він зробить ще багато корисного для України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Я взагалі здивований, що зелена влада півтора року терпіла у своїх рядах істинного патріота ... Занадто чужим він виглядав на зеленому тлі ... Я так думаю, що пан Кривоніс не надто засмутився з приводу свого звільнення ... Бо хто з нормальних людей хоче мати причетність до того балагану ...

Історія має властивість повторюватись...