Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Петро Порошенко і Володимир Зеленський привітали Джо Байдена з перемогою на президентських виборах в США

Підрахунок голосів у США ще не завершений, але наші політики наввипередки вітають Джо Байдена з перемогою на президентських виборах в США. Навіть кримінальне провадження проти нього вже закрили.

20111101.jpg

Фото: Фейсбук Петра Порошенка

7 листопада екс-президент України Петро Порошенко написав у Фейсбук:

"Мої найтепліші вітання Джо Байдену — бійцю, державнику та новообраному президенту США! Це була вражаюча, хоча і жорстка кампанія, яку обидва кандидати зробили неперевершеною та інтригуючою на кожному кроці. Це і є демократія. І це той приклад, який ми наслідуємо в Україні, попри екзистенційні виклики, яким ми і надалі протистоїмо.

Україні пощастило з президентом США, який володіє такими глибокими та особистими знаннями про нашу державу. Разом із твердою двопартійною підтримкою України, ми дуже сподіваємось на віддане трансатлантичне лідерство Сполучених Штатів в інтересах Вільного світу. Знайте, що в Україні у вас є добрі друзі та союзники на цьому шляху!"

Президент України Володимир Зеленський 7 листопада також привідав Байдена, але через Твіттер:

"Вітаємо Джо Байдена і Камалу Харріс. Україна з оптимізмом дивиться в майбутнє стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами. Україна і США завжди співпрацювали в сфері безпеки, торгівлі, інвестицій, демократії, боротьби з корупцією. Наша дружба стає тільки міцнішою!", - написав Зеленський в Twitter.

Чинний президент США Дональд Трамп стверджує, що вибори ще далекі від завершення, а медіа є союзниками його конкурента Джо Байдена і підігрують йому, оголошуючи переможцем.

"Законні голоси вирішують, хто буде президентом, а не засоби масової інформації", - заявив Трамп.

Кампанія Трампа почала судові розгляди, "щоб забезпечити повне дотримання виборчого законодавства і визначення законного переможця".

"Американський народ має право на чесні вибори: це означає підрахунок всіх законних бюлетенів, а не підрахунок будь-яких незаконних бюлетенів. Це єдиний спосіб забезпечити повну довіру громадськості до наших виборів", - заявив Трамп.

Поліція та Офіс генерального прокурора України 10 листопада закрили кримінальне провадження про те, що Джо Байден, коли був віце-президентом США, нібито втручався в роботу генпрокурора України. Справу було відкрито за заявою колишнього генпрокурора Віктора Шокіна.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що результати виборів в США будуть офіційно оголошені тільки в середині грудня. Тож наші політики продемонстрували, м'яко кажучи, інфантилізм і політичну недолугість.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Взагалі то, вітання Джо Байдена з обранням на президента США - то хуцпа. Бо дізнатися про стан справ в США може кожен бажаючий. Відповідно, всі хто привітав Джо Байдена з перемогою - діти диявола.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коментар дав на ФБ Dmytro Fedorov:

Значить, шановні. Є 70 млн які голосували за Трампа. Є свідчення фальшування на виборах. Генпрокурор їхній відкрив справи. Є врешті у них чітко виписані процедури. 37 днів для судових справ. Тобто, до 8 грудня ніякого проголошення переможця бути не може за конституцією США. Якщо голоси відкрито прозоро перерахують, і Джо виграє чесно, то 14 зберуться виборщики і за ОФЦІЙНОЮ процедурою проголосять переможця.

У США 70 млн обґрунтовано не згодні з результатами виборів. Якщо навіть Трамп скаже "та добре я здаюсь, Джо виграв". Як ви думаєте, американці більше боягузи ніж білоруси? Більше сцикуни, ніж українці, які безбройні піднялися у 2004? Так ось, щоб переконати ті 70 млн і є чітко виписані процедури.

Чого така нетерплячка? Почекайте десь 45 днів. Якщо ви так переконані, що зараз результати аж такі чесні та бездоганні, то чого джоденятка боятися?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коментар телеграм-каналу "Рупор Білої Європи":

Поки наші сусіди розуміють, яку катастрофу визнали в США переможцем президентських виборів, наші пристосуванці вже висловили свої вітання Джо-"деменції".

З Зеленським то все зрозуміло, це космополіт і взагалі нікчема в політиці. Але як щодо "сивочолого гетьмана", який робить з себе палкого націоналіста, водночас підтримуючи втілення ліберального божевілля.

Авжеж, так вже сталося, що Україна, чи точніше український уряд, споглядає на політику США як на річ життєво важливу для нашої країни, і вистачило б лише висловити сподівання та рішучість в співпраці, але такі реверанси з рукоплесканням міфічній американській демократії (в хворобливості якої всі, хто з мізками могли переконатися відстежуючи підрахунки голосів) викликають одну емоцію - Тьфу!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Взагалі то, вітання Джо Байдена з обранням на президента США - то хуцпа. Бо дізнатися про стан справ в США може кожен бажаючий. Відповідно, всі хто привітав Джо Байдена з перемогою - діти диявола.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Роблять як всі.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вибори в США показали, хто при владі в Україні. Переважно це популісти, пристосуванці, шахраї і психопати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Всесвіт радіє, радіє Земля.Церква Арійська у
нас зТворена.радію

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, з паразитичним Зе - усе ясно.

Натомість привітання ПП - або куплене, або прояв духовної, емоційної чи ще якоїсь залежности.
В кожному разі, шкідливої для України.

Але позитив - у виявленні хто є хто.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Маціон.
0
Ще не підтримано

Порошенко завжди був послідовним проєвропейським ліберал-демократом і ніколи не був правим політиком. Але порівняно з іншими "українськими політиками" він демонстрував принаймні патріотичну позицію. Навіть у назві його партії виразно задекларований курс на деструктивний лібералізм сучасного європейського політикуму. Тому, як не дивно, відверта антиукраїнська політика Зеленського дає значні переваги притямній частині української нації в сенсі консолідації. Натомість Порошенко активно тягнув би Україну до непотрібного їй Євросоюзу.

Звабити багатьох з отари - ось твоє завдання.