Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більшість українців проти загального декларування доходів

Більшість українців (54%) не підтримують запровадження загального декларування доходів для всіх категорій громадян з обов’язковою подачею щорічної податкової декларації. Підтримують таку ініціативу 38% громадян. Підтримують податкову амністію 26% громадян.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", повідомляє "РБК-Україна".

За даними опитування, 51% українців також проти запровадження одноразового декларування (за ставкою 9-10%) громадянами наявного у них майна та коштів, з якого не сплачено податки.

Опитані не сприйняли такі ініціативи, як додаткові податки при покупці смартфонів, телевізорів, планшетів з метою підвищення відрахування авторам пісень, музики, фільмів та іншої інтелектуальної продукції. Виступають за це 18%, проти – 63%.

Опитування проведене Соціологічною групою "Рейтинг" 29 жовтня - 2 листопада 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Метод особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

До реєстрації у Верховній раді України готують законопроект про податкову амністію. Очікується, що базова ставка складе 5%.

За даними опитування Центру Разумкова, на початку листопада 2020 року 65,5% вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямі.

Нагадаємо, лише 18% українців знають, скільки в Україні податків.

Наші інтереси: 

Розуміти, що сплата податків – річ неминуча. Але потрібно зробити розумну і зрозумілу систему сплати податків. Крім того, не можна піднімати податки і вигадувати додаткові податки, адже на сьогодні податкове навантаження і так досить високе (19,5% від доходів + 22% ЕСВ). І кожний громадянин при купівлі товарів автоматично сплачує 20% ПДВ, що значно збільшує кінцеву ціну цього товару! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
податки
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Податки мають бути автоматичними.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Податки мають бути автоматичними.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Окрім податків чиновників, чиї доходи на місяць перевищують три середьомісячних зарплатні українців. Саме таких чиновників слід дуже ретельно контролювати.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!