Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Секретна операція визволення українських полонених в Донецьку була зірвана керівництвом України

Світ:

Підполковник ЗСУ Михайло Ніколов заявив, що співробітники ГУР МО України готували спецоперацію і мали взяти штурмом місця на окупованому Донбасі, де тримали українських військовополонених. Але операція була зірвана керівництвом України.

 

20111001.jpg

Михайло Ніколов

8 липня СБУ затримала оперативну групу співробітників ГУР МО України. По машині командира групи, позивний Швед, відкрили вогонь, і ця інформація потрапила в ЗМІ. Одним із затриманих був підполковник Михайло Ніколов, позивний "Лєрмонтов", який розповів Цензор.НЕТ про причини тих подій – як була зірвана секретна операція ГУР МО з визволення українських полонених в Донецьку.

 «Змушений назвати речі своїми іменами – операція зі звільнення полонених в ОРДЛО була зірвана керівництвом України. Багатьох людей тим самим позбавили, на мій погляд, будь-яких шансів вийти на свободу», – сказав Ніколов і відзначив, що розкриває «один з найважливіших державних секретів України». До речі, він сам був у полоні в ОРДЛО.

Зі Сніжного наші спецслужби викрали Цемаха, а також вивели чимало інших важливих для нас суб'єктів з тієї території. Евакуація була можлива, каже він і зауважує, що підготовка до цієї операції готувалася багато місяців. Група була створена в грудні 2018 року, а спецоперація була «особисто» схвалена тодішнім президентом Петром Порошенком

"Потім про операцію поінформували президента Зеленського, підготовка тривала, і ніхто не говорив "стоп". Річ у тому, що у нас були всі підстави розраховувати на успіх. Я входив тільки в одну з груп, знаю, що були й інші, які відпрацьовували свої об'єкти. Крім того, можу тільки здогадуватися, скільки всього людей було задіяно. Ми отримували всю необхідну інформацію про наш об'єкт", – розказав Ніколов. 

"Одна з груп нелегально проникала в реальне місце попереднього ув'язнення на території, підконтрольній Україні, схоже з об'єктом в окупованому Донецьку. Головне, на нашому боці була абсолютна раптовість – ніхто нічого подібного не проводив в Донецьку, при цьому була забезпечена абсолютна секретність. Були відібрані мотивовані люди, які перевірені на війні та в багатьох екстремальних операціях. Тренування були якісні й дуже важкі, ми були забезпечені всім необхідним озброєнням і екіпіровкою для успішного виконання завдання, держава вклала великі ресурси в наше забезпечення. Ми розуміли, що як тільки Росія знову заведе переговори в глухий кут, в руках українського керівництва повинен бути останній козир – наша операція, – розказав Ніколов. 

Вони планували штурмом взяти місця утримання військовополонених в окупованому «ДНР» Донецьку і звільнити їх. Він наголосив, що українські розвідники мали величезну перевагу у вигляді «абсолютної раптовості»: «Ніхто нічого подібного не проводив в Донецьку, при цьому була забезпечена абсолютна секретність».

Він розповів, що замість штурму Ізолятора в Донецьку 8 липня 2020 року відбувся штурм секретного базового табору українських розвідників в Донецькій області. Паралельно в Києві на Позняках спробували затримати командира їх групи з позивним Швед.

«Співробітники контррозвідки чогось відкрили вогонь по машині Шведа прямо серед житлових будинків, просто дивом ніхто не постраждав. Навіщо? Швед звинувачується росіянами в організації успішних ліквідацій відомих ватажків терористів на Донбасі. Його можна було спокійно викликати на зустріч в СБУ, де він бував багато разів, і він би й так дав усі необхідні свідчення. Навіщо було по ньому стріляти? Це наводить на серйозні підозри», – розповів він.

Михайло Ніколов заявив, що СБУ в курсі цілей нашої операції ще з серпня 2019 року.

Після зриву спецоперації проти всіх учасників бойової групи відкрили кримінальні справи за статтями «тероризм» і «створення організованої злочинної групи».

«У мене виникло враження, що метою було просто розкрити операцію і зв’язати нам руки. Це може бути вигідно тільки ворогові. Хоча Міноборони повністю підтвердило наші повноваження, СБУ не закриває справи», – відзначив він.

20 червня президент Зеленський призначив начальником комітету з розвідки Руслана Демченка – одного з найактивніших проросійських політиків. І от, 8 липня українські спецслужби провалюють підготовлену операцію, відбувається витік інформації. А 25 липня провалюється операція із затримання "вагнеровців". Все це без якоїсь об'єктивної мотивації, через злив інформації. Ви не знаходите взаємозв'язок між цими провалами?

"Так, відбувається системний "злив" інформації, причому це робиться публічно, нібито випадково. Нашу групу розкрили вже після нашого затримання. Групі захоплення "Альфа" СБУ сказали, що ми терористи. Вони не повірили, що ми співробітники Міноборони. Коли побачили документи та дізналися, чим ми займаємося, то "альфовці" сміялися: "Як ви можете безкоштовно йти в Донецьк, ми й за гроші туди не підемо, країна це не оцінить!" Якщо чесно, я побачив, що у нас в СБУ є сепаратисти, які не збираються воювати з ворогом. Дивіться на загальні риси – як в нашому випадку, так і у випадку з "вагнеровцями" операції провалені в результаті "зливу" і захоплення нібито злочинців. Нібито ніхто не винен. Ніхто не говорив "це не спрацює, це ризик, припиняємо".

Насправді ця серія провалів, не всі з яких ще озвучені, показує не випадковість, а закономірність. Будь-який контррозвідник може подивитися на провали наших спецоперацій у 2020 році й побачити, що у них спільний почерк. І є всі підстави підозрювати, що ці провали були організовані кимось, хто отримав доступ до інформації особливої ​​важності.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Зеленський оточив себе зрадниками і запроданцями. Розуміти, що гібридна війна продовжується, а Україна відкочується назад у домайданний період.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пружина стискається.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пружина стискається.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Олена Каганець каже"зеленський оточив себе зраднИКАМИ(СВІДОМО)В такому разі притягнення до відповідальності

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

І, хто саме буде їх притягувати до відповідальності? Реалістичний варіант - Бог. Бо, варіант - народ України, є фантастичним.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!