Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нестала рівновага: брехливий Байден та роздратований Трамп

Спецтема:

Яких наслідків можна очікувати після першого туру теледебатів кандидатів у Президенти США? І що чекає нас на другому турі?

У мене ці дні не було часу, щоб написати про свої враження від теледебатів. Втім це скоріше добре, бо замість емоційного першого сприйняття з’явилась можливість спокійно все обміркувати і висловити свої думки напередодні другого туру теледебатів.

Отже, що сталось на теледебатах. Джо Байден виступив краще, ніж від нього очікували; Дональд Трамп виступив набагато гірше своїх можливостей; ведучий Кріс Воллес (Chris Wallace) дещо втратив контроль і (вільно чи невільно) почав підігравати Байдену.

Чому так сталось?

По-перше, була відверта помилка ведучого, котрий оголосив, що дебати будуть проходити у вигляді «вільної дискусії». Коли на дебатах нема жорсткого регламенту, а натомість є «вільна дискусія» - такі дебати неодмінно перетворяться у перепалку, що власне і сталось. Трамп набагато частіше перебивав Байдена, коли той безсоромливо брехав, ведучий перебивав Трампа, Байден то робив вигляд, що то перепалка між Трампом і ведучим, а він сам понад ними, то раптом опускався до відвертих особистих образ опонента. (до речі, Трамп багато перебивав Байдена, але не дозволяв собі особистих образ. Байден перебивав значно менше, але й відверто ображав опонента).

По-друге, Байден добре тримався. Можливо, він зібрав у кулак всю свою силу волі, а можливо його накачали стимулюючими ліками. Недарма Трамп вимагав взяти у обох кандидатів аналізи. Напевно, щось підозрював.

По-третє, і саме головне. Трамп недооцінив опонента, тому, схоже, практично не готувався до дебатів. Тому він не був готовий наводити конкретні цифри та факти, натомість грав фактично у стилі Байдена – просто емоційно висловлювався по багатьох питаннях. Можливо, він був перевтомлений, можливо, у нього вже була перша стадія короно вірусу – проте є факт, що він до дебатів практично не підготувався.

Отже, що буде далі?

Після першого туру демократи з полегшенням видохнули: Байден протримався! Але ж навряд чи він зможе виступити краще, тому й намагаються або відмінити подальші дебати, або якось їх повністю пере форматувати. Сам Байден, котрий відчув себе бійцем і майже переможцем, навряд чи буде їх слухатися, натомість впевнено рветься у другий тур.

От тільки на першому турі він сам заклав собі купу проблем. Він безбожно брехав по багатьох питаннях. Наприклад, коли Трамп закинув йому, що Байден збирається заборонити крекінг (гідророзрив), колишній віце-президент заявив, що це брехня. Він підтримує крекінг. Але ж заборона крекінгу - це пункт з «Зеленої ініціативи» Александрії Окасіо-Кортес (Alexandria Ocasio-Cortez), а саме цю її ініціативу проголошено в програмі Байдена. А тут на дебатах він стверджує протилежне. І ще бреше, що нібито є окрема екологічна програма Байдена. Роздратована Александрія після цього написала в твітері, що крекінг - це погано, і демократи його заборонять.

Взагалі на дебатах Байден заперечував низку пунктів із «Зеленої ініціативи», яка проголошена в його програмі.

Байден або бреше своїм лівим виборцям, або бреше на дебатах. І не тільки по цій зеленій ініціативі, але й по інших питаннях. Він заперечував пункти з меморандуму про основи його політики на посаді Президента, який він підписав незадовго до дебатів. Він заперечував тактику боротьби з пандемією, яку сам проголошував перед дебатами. І так далі. 

Я думаю, що команда Трампа всі ці випадки брехні старанно запротоколювала, і на наступних дебатах постійно буде лунати питання: де Байден бреше – ось тут у своїй програмі чи у виступі на першому турі дебатів.

Отже, що я чекаю від другого туру теледебатів?

1) Байден досяг свого вищого рівня і вище піднятись не зможе.

2) Трамп після першого туру теледебатів поставиться до Байдена серйозно і старанно підготується. Тож на другому турі теледебатів він постійно буде питати по пунктах: де Байден збрехав. Чи то своїм лівацьким виборцям чи то під час теледебатів.

3) на відміну від першого туру (де невпевнену перевагу мав Байден) у другому та третьому турах перевагу матиме Трамп.

Ну що ж, до другого туру теледебатів залишилось трохи менше одної доби. Подивимось, як воно буде насправді.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

буде так, як потрібно аріянській церкві.радію

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

буде так, як потрібно аріянській церкві.радію