Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кавказ-2020: білоруські військові візьмуть участь у масштабних навчаннях РФ біля кордону з Україною

Білоруські військовослужбовці 21-26 вересня візьмуть участь у стратегічному командно-штабному навчанні "Кавказ-2020", яке проводиться на військових полігонах РФ поряд із держкордоном України. Всього планується залучити до 12,9 тис. військовослужбовців, до 250 танків, до 450 бойових машин піхоти й бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Інтерфакс-Захід із посиланням на Міноборони республіки Білорусь.

"До участі у навчанні від Збройних сил Республіки Білорусь залучається батальйонна тактична група механізованої бригади", - уточнили в відомстві.

Навчання пройде у два етапи. На першому етапі органи військового управління проведуть планування бойових дій у створеній за навчанням умовної військово-політичної обстановки. На другому етапі планується вирішувати завдання безпосереднього управління військами у ході проведення спільних бойових дій.

У рамках навчання передбачено практичні заходи військ, спрямовані на відпрацювання питань розгортання та ведення територіальної оборони.

Нагадаємо, наприкінці червня екс-командувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес попередив про можливий військовий удар Росії на півдні України у вересні під час навчань "Кавказ-2020". Він переконаний, щоб вирішити проблему з питною водою в Криму, Росія спробує захопити дамбу в Херсоні.

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скибіцького, РФ планує перекинути до кордону з Україною близько 120 тис. військових, не менше 500 танків, 300 літаків і сотні іншої техніки й озброєння. "Це і є загроза, яка чітко прописана у Воєнній доктрині України", - підкреслив Скибицький.

Зауважимо, що у військових навчаннях «Кавказ-2020», яке стартує 21 вересня, планується участь контингентів дев'яти іноземних держав, ще дев'ять країн направлять військових спостерігачів, заявив на тематичному селекторній нараді міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу.

Нагадаємо, зараз на півдні України проходять тренування танкових і десантно-штурмових підрозділів Збройних Сил України.

Наші інтереси: 

Розуміти, що зараз перед Українською Армією стоять нові виклики. Тож потрібно не панікувати, а ретельно підготуватися до загроз Мордору з півдня і з Білоруського кордону.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці "Народно-визвольної армії Китаю". Несподіванка? - Не думаю. Де Китай, а де Кавказ?

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці "Народно-визвольної армії Китаю". Несподіванка? - Не думаю. Де Китай, а де Кавказ?

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, війска яких ще країн візьмуть участь у навчаннях?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!