Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Обрані» і «прокляті»: друга хвиля корона-афери стане точкою неповернення для владної верхівки

Корона-криза відкрила величезні можливості для НОВОЇ ЕЛІТИ. Ключову перевагу отримає той, хто перший голосно скаже давно очікуване «А король то голий!»

200908zelenskyy.jpg

Слава гаранту Конституції!
Слава гаранту Конституції!

Деякі використовувані нами вирази викличуть асоціації з тим, що називають «Страшним Судом» або «Судним Днем». Хай там як, але це нагадує поділ «обраних» і «проклятих» на дві групи, яким відтепер судилося незмінно залишатися такими й надалі. – Рене Генон. Криза сучасного світу (1927).

Цивілізаційна розвилка – воля або рабство

Вигадана пандемія Covid-19 стала потужним прискорювачем розділення світу на два протилежні й відверто ворожі табори – постіндустріальний та ультраіндустріальний. Перший – це рішуче заперечення «індустріальної мегамашини» і творення вільного суспільства, другий – це посилення державного диктату і формування довершеного «цифрового концтабору».  

Вибір того чи іншого варіанту майбутнього визначає еліта. Тому передумовою розділення людства на два згадані табори є відповідне розділення еліти. Поточна криза створила для цього потужний соціальний механізм. Він працює швидко й надійно. Головним критерієм добору є  ставлення до фальшивої пандемії.

Вибір між правдою і брехнею

Річ у тім, що постіндустріальне суспільство тримається на правді та взаємній довірі, натомість ультраіндустріальний «концтабір» – на брехні та залякуванні. Правда і брехня несумісні, між ними не може бути компромісу, адже напівправда – це також брехня. Відтак вибір між постіндустріальною волею та ультраіндустріальною тюрмою зводиться до вибору між правдою та брехнею.

У випадку з так званою «епідемією коронавірусу» питання такого вибору стоїть максимально гостро й однозначно. Для будь-якої людини, хоч трішки спроможної до самостійного мислення, наявність афери вже ясна як божий день: про це говорить уся наявна статистика, медична наука, логіка і здоровий глузд.

З другого боку, політика «за епідемію» суто емоційна, логічно суперечлива, переважно брехлива, антинаукова, залякуюча, репресивна. Вона виходить від зацікавлених у корупційному збагаченні та посиленні контролю над населенням. Вона уникає чесних дискусій і запроваджує цензуру.

Таким чином, «пандемія Covid-19» – це типовий «голий король». Якщо людина чесна і смілива, то вона так і каже: це глобальне шахрайство. Саме так з самого початку висловлюється ціла група авторитетних дослідників з різних країн.   

Якщо ж людина наполягає на реальності неіснуючої пандемії, то це означає, що вона або не володіє критичним мисленням, або нахабно бреше, називаючи біле чорним. В обох випадках така людина не придатна до керівної діяльності – політичної, громадської, бізнесової. Якщо ж бреше свідомо, то вона не придатна до БУДЬ-ЯКОЇ діяльності, навіть у ролі виконавця. Понад те, нахабні брехуни становлять загрозу для вільного суспільства. В Євангелії нахабна брехня позначається терміном «хула проти Святого Духа» – і це єдиний гріх, який не має прощення.

Вікно можливостей для визнання провини

Оголосивши карантин, обваливши світову економіку і зруйнувавши долі мільйонів людей, панівна верхівка здійснила, м’яко кажучи, серйозну помилку. А за помилки заведено відповідати – майном, свободою, життям.

За станом на вересень 2020 року цю помилку ще можна визнати. Це дозволить панівній верхівці зберегти якщо не майно, то принаймні свободу та життя. Для свого виправдання вона може посилатися на суперечливі приклади інших держав, помилкові рекомендації ВООЗ, шалену брехню глобальних ЗМІ.

Якщо ж панівна верхівка запровадить другу хвилю корона-біснування, то вікно можливостей для визнання помилки й самозбереження буде втрачене. Для виправдань уже не буде підстав, особливо з огляду на безкарантинний досвід Швеції, Білорусі та інших країн, а також уточнені дані американського Центру контролю захворювань (CDC). Відкинувши можливість легітимного відступу, владній верхівці залишиться тільки курс на силове придушення правди та запровадження «цифрової тюрми». Так що до групи «проклятих» ця псевдоеліта увійде добровільно. Увійде назавжди, без права повернення.  

Ультраіндустріальний концтабір уже реалізовано в Китаї і майже реалізовано в Росії. Натомість у країнах вільного світу триває жорстка боротьба між правдою і брехнею, волею і тиранією. Особливо гостра ситуація в США, де протистояння між двома варіантами цивілізаційного розвитку вже нагадує холодну громадянську війну.

Українські варіанти: буде весело

Специфікою України є те, що владна верхівка не лише застосувала психотерор проти дорослого та дитячого населення країни, а й брутально порушила Конституцію. На незаконні дії Уряду жодним чином не відреагували ні «гарант Конституції», ні Верховна Рада.  

Другою особливістю України є те, що карантин структурно подібний до Голодомору.

Третя особливість – це наявність сотень тисяч українців з досвідом бойових дій, а також мільйона волонтерів, готових їх підтримати.  

Четверта особливість – присутність у владі безпрецедентно великої частки «клоунів», тобто дилетантів, випадкових людей, заробітчан, невігласів і шахраїв.

Усе це робить подальший розвиток України непередбачуваним – в тому сенсі, що можливі великі сюрпризи.

Про що можна впевнено говорити, то лише про величезні можливості, які вже відкрилися для НОВОЇ ЕЛІТИ. Але щоб ними скористатися, вже сьогодні треба подати голос на захист правди. Ключову перевагу отримає той, хто перший голосно скаже давно очікуване народом «А король то голий!» – і тоді Україна рине вперед.

Продовження: Індикатор-2020: з ким можна і з ким не можна будувати постіндустріальну Україну

Лінія Маннергейма - Де твоя лінія?

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Випалювати хуцпу каленим залізом. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

тримаю баланс білого та чорного.радію

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

тримаю баланс білого та чорного.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ключове слово - голосно. Бо на захист правди є багато голосів. Тихих.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, сюрпризи у вигляді справжньої (не померанчевої) революції стають все більш ймовірними.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Чому нагадує холодну громанянську війну, коли там вже точиться гаряча громадянська війна? Хоч і низької інтенсивності.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ось воно!
До Верховної Ради внесли проєкт постанови про створення в Україні штабу по боротьбі з коронавірусом на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Цитата:
«Обрані» і «прокляті»: друга хвиля корона-афери стане точкою неповернення для владної верхівки

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)