Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Це не розділення суспільства – це його структурування, або Чи варто ображатися на тупість «свідків коронавірусу» (+аудіо)

Позитивна сторона фейкового карантину полягає в тому, що він дозволив надійно виокремити 5% населення, спроможних сформувати колективну голову і перетворити аморфний український етнос на самокеровану націю.

200903golyykorol-1.jpg

Голий король
Викриття афери з голим королем. Незабаром, на всіх телеканалах.

Ауліоверсія:

Великий Перехід, якого ми очікували ще з кінця XX століття, набуває все виразніших обрисів. Це вже «об’єктивна реальність, дана нам у відчуттях». Дуже добре, що цей перехід відбувається за м’яким сценарієм – без гарячої війни та фізичного руйнування старого світу. Тобто війна таки розгортається, і вона дуже інтенсивна, але має переважно інформаційний характер. Відтак новий світ виростає зі старого природно-поступово – як паросток з перезрілого плоду. І це чудово!

Негативні явища, які супроводжують перехід до нового типу цивілізації, не повинні нас обурювати чи лякати. Врешті-решт, будівельне сміття – це обов’язковий компонент будь-якої серйозної перебудови. Значно важливіше зосередити увагу на контурах нового устрою, які вже проглядають крізь будівельний пил.

Психологічний тест «голий король»

Нинішній «карантин» є відвертою аферою: вже очевидно, що епідемії нема, загальна смертність зменшується, носіння масок порушує дихання і погіршує здоров’я, а сидіння вдома послаблює імунітет і руйнує психіку. Швеція і Білорусь переконливо підтвердили безглуздість карантину. Організатори карантину забрехались і самі собі суперечать. Характерний штрих: згідно зі звітом Міністерства фінансів України, за станом на 28 серпня 2020 року «Фонд боротьби з COVID-19» не витратив жодної копійки на лікарні, медичне обладнання чи доплати медичним працівникам – зате гроші пішли на будівництво та ремонт автодоріг, доплати військовослужбовцям НГУ, ДПСУ і поліцейським.

Тобто офіційна статистика відверто повідомляє, що «пандемія» є нахабною аферою  з метою нагнітання страху, упокорення народу і «пиляння бюджету». Проте більшість населення «вірить у Ковід-19», добровільно ходить у шкідливих «намордниках» і одягає їх на дітей. Відтак маємо типовий тест для розділення людей на дві групи: дивлячись на ту ж саму картинку, одні бачать «голого короля», а інші – його «прекрасний одяг». Співвідношення між цими групами приблизно 5% і 95%.

Це дуже важливе, фундаментальне розділення: перші схильні до самостійного мислення, натомість другі схильні виконувати те, що їм скажуть.

Голова і тіло

Народ – це «велика людина», яка багато в чому подібна до індивідуума – «малої людини». Людина має голову і тіло: голова віддає накази, тіло їх виконує. Співвідношення між масою голови і масою тіла фізично розвиненої людини складає приблизно 5% до 95% (1:19).

Народ також має «тіло». Воно складається з людей, схильних виконувати накази, особливо не задумуючись над їх розумністю. Проте, на відміну від окремої людини, народ може не мати «голови». Народ без голови позначається терміном «етнос». Якщо ж народ відростив собі голову, то він перетворюється на націю. Етнос – це великий «гомо сімплекс» (людина проста), а нація – це великий «гомо дуплекс» (людина подвійна, з власним органом управління).     

Народну голову можуть скласти лише люди, які мають спроможність до самостійного мислення. Позитивна сторона карантину полягає в тому, що він дозволив надійно виокремити 5% населення, спроможних сформувати колективну голову – і перетворити аморфний етнос на самокеровану націю. Можливо, це ГОЛОВНИЙ СЕНС карантину і всієї корона-кризи. 

Чи треба ображатися на 95%

Діаметрально протилежне ставлення до абсурдного карантину неминуче спричинює конфлікт між групою самостійно мислячих і групою «свідків коронавірусу». Група 5% обурена тупістю і покірністю групи 95%. Це обурення зрозуміле, проте воно непродуктивне.

Продуктивність з’явиться тоді, коли «група 5%» визнає вже очевидний факт, що люди різні, а тому далеко не всі спроможні до самостійного мислення. Для 95% населення комфортним є такий стан, коли вони звільнені від важких зусиль з вироблення власних рішень, – це суперечить їхній природі «колективного тіла». Ці люди, незалежно від віку, освіти чи соціального статусу, схильні виконувати те, що їм скаже влада. Так, якщо завтра влада скаже, що карантин був великим шахрайством, то «група 95%» – з усіма своїми професорами, експертами та начальниками – з цим одразу ж погодиться і без жодних докорів сумління почне виконувати нову «політику партії».  

Таким чином, нема сенсу ображатися на тупу покірність 95% і навіть на їхню агресивність щодо незгідних з ними «ковідо-єретиків». Значно продуктивніше скористатися ситуацією розділення, дати спокій «баранам», натомість активно наводити контакти з самостійно мислячими однодумцями. До речі, цей процес уже пішов. Середній клас отримав потужний стимул для консолідації.  

Рушійна сила перетворень

Треба визнати, що це дивовижна ситуація. Панівна верхівка, сп’яніла від жадібності до влади та грошей, власними силами виокремила групу, яка знесе увесь цей їхній паразитичний гадючник.

Нагадаємо, що 5% – це середній клас, тобто соціальна група, що живе власним розумом, власною працею і творенням спільного блага. Швидкість самоорганізації середнього класу прямо пропорційна інтенсивності безумства владних корона-шахраїв. «Важкі часи та пригнічення необхідні, щоб народ гартував психологічні м'язи» (Френк Герберт, «Дюна»).     

У якій формі може відбутися самоорганізація середнього класу? Про це у статті: Сім переваг Аріянської Церкви, або Що приваблює середній клас і талановиту молодь

Продовження: «Обрані» і «прокляті»: друга хвиля корона-афери стане точкою неповернення для владної верхівки

Лінія Маннергейма - Де твоя лінія?

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо реалії Великого Переходу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Якщо пододавати всі цій соціальні групи (з усіх ділянок життя, та пов'язаного з ними правильного світогляду), що живуть власним розумом, перевищимо 5% !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Якщо пододавати всі цій соціальні групи (з усіх ділянок життя, та пов'язаного з ними правильного світогляду), що живуть власним розумом, перевищимо 5% !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, якщо поглянемо на кількість дієвих гравців НО, то отримаємо менше 1%.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!