Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США стурбовані китайськими інвестиціями в українську промисловість

Світ:

Держсекретар США Майк Помпео висловив стурбованість США щодо спроби Китаю купити українську компанію "Мотор Січ". Про це він сказав у розмові з президентом України Володимиром Зеленським. 

 "Секретар Помпео висловив стурбованість США з приводу злоякісних інвестицій КНР в Україну, включно із зусиллями Пекіна придбати виробника двигунів "Мотор Січ", - йдеться у повідомленні Держдепу.

Вашингтон не вперше виступає проти купівлі Китаєм одного з найбільших виробників авіадвигунів у світі. Ще в серпні 2019 року Джон Болтон, який працював тоді на посаді радника президента США з національної безпеки, прагнув не допустити продаж "Мотор Січі" китайській компанії, бо це дозволить Китаю отримати доступ до важливих технологій у сфері оборони.

Щоб завадити Китаю купити Мотор Січ Джон Болтон приїздив до України 27 серпня 2019 року.

У квітні 2018 року Служба безпеки України висловила підозру, що всупереч українському законодавству, іноземці здійснили опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій компанії «Мотор Січ» і оформили його на шість офшорних компаній та фізичну особу.

На це Голова правління підприємства В’ячеслав Богуслаєв відповів, що продав свої 15% акцій легально, а інші акції підприємства перебували у вільному продажу на біржі.

Тоді суд арештував 9,99% акцій заводу, які купила кіпрська компанія Likatron Enterprises Limited і 5% громадянина Китаю Ван Цзина. А справу про продаж «Мотор Січі» взяв на розгляд Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Цього року Китайська компанія Beijing Skyrizon і DCH Group Олександра Ярославського спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України (АМКУ) щодо купівлі акцій "Мотор Січі". При цьому Beijing Skyrizon відкликала з комітету заяву, яку вона раніше подавала спільно з держконцерном "Укроборонпром". Після подання цієї заявки прокуратура наклала додатковий арешт на акції підприємства "Мотор Січ", повідомив Ярославський.

 

Наші інтереси: 

Не допустити купівлю стратегічного підприємства. Цінувати геополітичне партнерство зі США і дбати про державні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Стан Кучеренко.
0
Ще не підтримано

Так в чому ж проблема?, хай не турбуються а краще хай самі проінвестують МоторСіч, хай американські компанії куплять...

Коментарі

Зображення користувача Стан Кучеренко.
0
Ще не підтримано

Так в чому ж проблема?, хай не турбуються а краще хай самі проінвестують МоторСіч, хай американські компанії куплять...

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так вони хочуть купити! https://www.ar25.org/node/43945

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Канєшна, китайці будуть прагнути купити сей заводик, названого на честь нічного моторошного птаха - "Сич".

Хай буде!