Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Незалежна» рада з перевірки фактів у Facebook отримує фінансування від Сороса – Шеріл Аткіссон (США)

П'ятикратна лауреатка Emmy Awards за кращі журналістські розслідування Sharyl Attkisson проаналізувала для порталу незалежних журналістських розслідувань Real Clear Investigations склад ніби то "незалежної" Наглядової ради з правом видалення контенту користувачів Facebook та Instagram.

Без жодних сюрпризів виявилось, що 18 з 20 членів цієї ради співпрацювали або пов'язані з групами, які фінансує Open Society Foundations Джорджа Сороса, повідомив Захар Мілютін.

Повний перелік "чекістів" та конкретизація їх зв'язків з Соросом у дослідженні "Facebook's Fact-Check Board Gets a Lot of 'Likes' From Soros", що його здійснила Шеріл Аткіссон. 


Нагадаємо, що так звані факт-чекери "перевіряють" на сторінках Фейсбук публікації. Якщо, з їхньої точки зору ці публікації не вписуються в їхні рамки або не відповідають чи невигідні їхнім тезам, підходам, баченням, вони записують ці публікації як "неправдиві" або "частково неправдиві".

Зокрема, цей ярлик вони вішали на публікації Народного Оглядача, які стосувалися нового коронавірусу і Ковіду, а також пов'язаного з ним всесвітнього локдауну. При цьому, як правило, їхні так звані "спеціалісти з перевірки фактів" були анонімні, тож не було відомо, чи цей "спеціаліст" взагалі володіє кваліфікацією або компетенцію перевіряти публікацію і давати їй оцінку. 

Наприклад, статтю У “заразному” 2020 році кількість померлих в Україні менша, ніж торік, – дані Держстату, яка базується на даних Держстату, факт-чекери забанили у ФБ як неправдиву. Але на іншому порталі ця сама інформація не була затаврована. Тож факт-чекери у гонитві заробити  (або відробити) гроші грантів обирають "неугодних" і щоб особливо не напружуватися, просто "пасуться" на їхніх ФБ-сторінках. 

Наші інтереси: 

Розуміти, що існує й ліберальний тоталітаризм. Глобальний ліберальний тоталітаризм "закриває рота" усім, хто говорить не так, як їм вигідно. ФБ у цьому процесі - попереду. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ціна досконалості - вічна пильність

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Лівої (демократичної) журналістики це існує - це завжди брехлива пропаганда або інформаційна зброя.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Треба розуміти, що Сорос фінансує лише прихильників своїх політичних позицій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ціна досконалості - вічна пильність

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Будемо використовувати це, як "знак якості" інформації