Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мирослав Продан: ДФС працює майже в цілодобовому режимі

10 серпня Державна Фіскальна Служба України провела апаратну нараду, де виступив виконуючий обов'язки Голови ДФСУ Мирослав Продан. Він надав останню аналітику щодо кількості податкових накладних в системі моніторингу ризиків. за його словами, в серпні їх показник досяг 0,4%.

Мирослав Продан нагадав, що СМКОР почав свою роботу тільки 1 липня. І вже зараз можна підрахувати певні результати. Зокрема, загальна кількість накладних і \ або розрахунків коригування склало більше 26,8 млн. З цього числа 0,64% (170 тисяч) документів зупинили реєстрацію. Повідомлень про те, що операції, проведені за цими накладними були реальними, надійшло 64,5 тис. ДФСУ вже винесло рішення по більшості з них, а по 25 тисячам рішення виявилося позитивним.

Крім аналітичної інформації, Мирослав Продан повідомив про те, що режим роботи ДФСУ в ці дні мало не цілодобовий. Всі працівники комісії докладають зусиль для того, щоб документи платників розглядалися швидко, з прийняттям правильних рішень. Мирослав Продан також передав вказівки керівникам територіальних органів ДФСУ щодо співпраці з представниками бізнесу на місцях. Подібна практика виявилась позитивною для ГУ ДФС Києва, тому було прийнято рішення передати її й на регіони. У кожній області будуть організовані регулярні зустрічі з платниками, на яких і можна буде повідомити про виникнення будь-яких проблем. За словами Продана, в такому випадку ДФСУ зможе зрозуміти кількість проблем і їх масштаби для всіх регіонів, а значить і надати оперативну реакцію.

Ще один момент, на якому Мирослав Продан наголосив, це неприпустиме некоректне ставлення до платників. Якщо проблема існує, вона потребує вирішення. І навіть СМКОР може доопрацьовуватися і поліпшуватися. ДФСУ бачить такі кроки, які можуть сприяти цьому: скорочення термінів розгляду документів, а також спрощення процедур.

Ще один важливий аспект стосується покращення роботи СМКОР. Хоч ця система вже показує непогані результати, простору для покращення роботи все ж багато. Продан вважає, що деякі процедури потребують спрощення, а строки розгляду документів для підтвердження реальності податкових операцій — скорочення.

Персональний сайт Мирослава Продана https://www.miroslav-prodan.com.ua/: Досье, Біографія, Жизнь, Новости, Фото та багато іншої інформації
Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Дані про перебування юридичної особи у процесі припинення/ Дані про перебування юридичної особи у процесі провадження у справі про банкрутство, санації. ДФС у стані припинення комерційної діяльності.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Дані про перебування юридичної особи у процесі припинення/ Дані про перебування юридичної особи у процесі провадження у справі про банкрутство, санації. ДФС у стані припинення комерційної діяльності.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.