Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Черговий удар по середньому класу: Зеленський анонсував підвищення мінімальної заробітної плати

З 1 вересня цього року її буде збільшено до 5 тис. грн, з 1 січня наступного року – до 6 тис. грн, а з 1 липня 2021-го – до 6,5 тис. грн. Зеленський вважає, що це – цілком реалістично.

Про це йдеться у повідомленні на офійійносу сайті Офісу Президента України.

Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні.

«Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко – взяти й підвищити. Однак ми й не шукали легких рішень, коли прийшли до влади», – зазначив Глава держави, даючи завдання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко опрацювали це питання, зробивши відповідні розрахунки. Сьогодні очільник уряду доповів про попередній графік, за яким підвищуватимуть мінімальну заробітну плату. Так, з 1 вересня цього року її буде збільшено до 5 тис. грн, з 1 січня наступного року – до 6 тис. грн, а з 1 липня 2021-го – до 6,5 тис. грн.

«Виглядає цілком реалістично. Радий, що це можливо реалізувати за рік. Добробут українців – головний показник нашої ефективності», – наголосив Президент.

Нагадаємо, що станом на сьогодні мінімальна заробітна плата в Україні складає 4 723 гривень.

Наші інтереси: 

Розуміти, що влада знову демонструє ворожість до середнього класу. Знову загравання з плебсом. Тепер малі підприємці будуть платити податки, збори і ЄСВ більше (оскільки все це прив'язано до мінімалки!). Підіймати мінімальну зарплату після дебило-карантину, коли платники податків (які вижили) ледве зводять кінці з кінцями, коли збільшилася кількість безробітних і навантаження на держбюджет, з економічної точки зору помилково. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Син моєї знайомої який працю на Калинівському ринку сказав матері що жит не хоче бо немає торгівлі

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Син моєї знайомої який працю на Калинівському ринку сказав матері що жит не хоче бо немає торгівлі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хто б йому повідомив, що він "середній клас"? А середньому класу зводити рахунки з власним життям соромно. Рахунки слід зводити з "воріженьками", як і заповідано в українському славні.
Середній клас - це "золота середина".

Ія Подолянка каже:
Син моєї знайомої який працю на Калинівському ринку сказав матері що жит не хоче бо немає торгівлі

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Напевно буде інфляція (20-25% до кінця року), бо друкарський станок вже давно ввімкнули

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Підвищення мінімальної зарплати до 5000 грн з 1 вересня, яке анонсував Президент Володимир Зеленський, не передбачене в державному бюджеті на 2020 рік. Потрібно вносити зміни до державного бюджету, щоб це стало реальним як мінімум у державному секторі економіки.